Renoplan Hekwerken

Specialist in het onderhoud aan galerij- en balkonafscheidingen

Renoplan is gespecialiseerd in het onderhoud aan galerij- en balkonafscheidingen. Dit gebeurt op semi-industriële wijze, met een minimale overlast voor bewoners. De basisfilosofie van het concept vindt zijn oorsprong in de praktijk.

Het traditionele systeem werkt niet bij balkonhekwerk en Woningen in hoogbouw hebben duizenden meters hekwerk en/of beplating. Het hand­matig ontdoen van corrosie, reinigen, schuren en schilderen geeft – ondanks hoge kosten – vaak maar een matig resultaat. De twee belangrijkste oorzaken daarvoor zijn menselijk falen en weersomstandigheden. Op dat laatste aspect is geen invloed uit te oefenen. Wat het menselijk falen betreft: zelfs de motivatie van de meest professionele vakman daalt als hij dag in dag uit duizenden spijlen moet behandelen. Het concept van Renoplan kent deze problemen niet. Het werk wordt volledig beheerst en onder geconditioneerde omstandigheden uitgevoerd in onze werkplaats.

Werkwijze

Na demontage gaan de hekken naar onze fabriek waar ze worden voorbehandeld en indien nodig chemisch ontlakt. Wij kijken alle hekken nauwkeurig na op schade, zinkzouten en corrosiebestanddelen. Om een goed hechtvlak te krijgen, worden de hekken aangestraald. Ze zijn dan klaar om chemisch gereinigd en voorbehandeld te worden voor de eerste behandeling in de poedercoatlijn. Deze behandeling zorgt voor een optimale hechting van de epoxy-primerlaag. In de oven wordt de primerlaag gehard. Direct daarna krijgen de hekken een volgende laag poedercoating. In de kuststreek gaan wij altijd uit van een derde laag. De dikte van de droge coatinglaag is minimaal 120 micrometer. Wanneer de hekwerken tijdelijk gedemonteerd zijn voor onderhoud, plaatsen wij vanzelfsprekend noodvoorzieningen.

Duurzaam, esthetisch en minder overlast

De kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct zijn hoog. Onderhoudsvrije termijnen van tien jaar zijn haalbaar, ondersteund met garantie en geborgd door het VGO-keurmerk. Dankzij de esthetische en technisch perfecte coatingwerkzaamheden en nieuw bevestigingsmateriaal (rvs en kunststofringen) is het resultaat beter dan het ooit was en met beduidend minder overlast voor de bewoners op locatie. Onze werkwijze betekent dat de handelingen tot een minimum beperkt worden, waardoor de werkzaamheden relatief snel worden uitgevoerd.

Nieuwe hekken

Op basis van dezelfde kwaliteit kan Renoplan ook een nieuw hekwerk plaatsen. Hier kan men voor kiezen als een andere uitstraling van een gebouw gewenst is, middels het plaatsen van een hekwerk van glas of gaas in plaats van spijlen. Soms kan een hekwerk zoveel gebreken vertonen dat het technisch en economisch beter is om voor een nieuw hekwerk te kiezen. De adviseurs van Renoplan denken daarin graag mee met de opdrachtgever. Zij adviseren over kwaliteit, uitstraling en kostenbeheersing.

Onze spraakmakende projecten
Vogelbuurt
Vogelbuurt

Vogelbuurt Midden in Amsterdam Noord ligt de historische Vogelbuurt, vol met karakteristieke bouw uit het begin van de 20ste eeuw. Hemubo heeft in opdracht van Rochdale door de gehele buurt groot onderhoud en energetische verbeteringen doorgevoerd. Dit betrof het vervangen van alle gevelkozijnen en voorzien van HR++glas, de voordeuren vervangen, mechanische ventilatievoorzieningen met CO2 en…

Nocturnestraat
Nocturnestraat

Nocturnestraat In Den Haag, in een bosrijk gebied vlak bij het strand, ligt het stadsdeel ‘Loosduinen’. Hier hebben wij in opdracht van Staedion 40 woningen in de Nocturnestraat, Ockenburghstraat en Sonatinestraat gerenoveerd. De Nocturnestraat in Den Haag is flink onder handen genomen. Er zijn 40 woningen gerenoveerd waardoor de woningen er weer als nieuw uit…

Groot onderhoud van 362 woningen van het complex ACA in Utrecht Overvecht in opdracht van Mitros.
ACA

Groot onderhoud van 362 woningen van het complex ACA in Utrecht Overvecht in opdracht van Mitros.

Renovatie van 133 woningen van het complex aan de Goeman Borgesiusstraat en omstreken in Bos en Lommer in opdracht van Stadgenoot.
GOEMAN BORGESIUS

Renovatie van 133 woningen van het complex aan de Goeman Borgesiusstraat en omstreken in Bos en Lommer in opdracht van Stadgenoot.