Hemubo Betontechniek

Specialist in herstel en renovatie van betonconstructies

Hemubo Betontechniek is gespecialiseerd in herstel en renovatie van betonconstructies. Het bedrijf beheerst alle relevante technieken, waaronder gecertificeerde technieken als handmatig betonherstel, betoninjectie en spuitbeton. Daarnaast is Hemubo Betontechniek gespecialiseerd in elektrochemisch betonherstel, kathodische bescherming, kunststof vloerafwerkingen en scheuroverbruggende afwerksystemen, het ‘opplussen’ van galerijen en balkons en dilatatiesystemen.Hemubo Betontechniek plant onderhoud op basis van het degradatietempo en de conditie van de bouwdelen. Vaak worden instandhoudingsscenario’s voor vijf, tien, vijftien jaar of langer opgesteld. Binnen deze strategische gedachte gaat bescherming van beton veel verder dan het uitvoeren van plaatselijke reparaties. Want uiteindelijk gaat het om de instandhouding van het totale gebouw. Beton is vaak onderdeel van de draagstructuur en verdient dus een doordachte en gedegen benadering en aanpak.

“Beton is vaak onderdeel van de draagstructuur en verdient dus een doordachte en gedegen benadering en aanpak.”

Kathodische bescherming

Hemubo Betontechniek heeft, samen met experts op het gebied van kathodische bescherming (KB), een gedifferentieerde methodiek ontwikkeld voor de reparatie en bescherming van geprefabriceerde vloersystemen zoals Kwaaitaal- en Mantavloeren. In deze gedifferentieerde herstelaanpak past de toepassing van galvanische KB perfect. Daar waar de wapeningsdiameter minder dan 20% is afgenomen door corrosie, is de inzet van galvanische KB op zijn plaats en hoeven geen dure ondersteuningen gemaakt te worden. De basis van het KB-systeem is een kathodische bescherming op een wijze die overeenkomt met de galvanische werking van onedele op edele metalen. Het onedele metaal offert zich als het ware op, zodat het edele metaal niet meer kan gaan roesten. Deze methodiek bestaat uit een volledig geïntegreerde aanpak van inspectie tot en met nazorg, inclusief een tien- of twintigjarige garantie. Met de eenvoudige en, ten opzichte van de gangbare technieken, weinig arbeidsintensieve methodes wordt een zeer concurrerend kostenniveau gerealiseerd.

Opplussen van galerijvloeren

Hemubo Betontechniek is al geruime tijd een van de toonaangevende applicatiebedrijven op het gebied van kunststoffen. Door onze innovatieve instelling en intensieve contacten met grote producenten hebben we al vaak aan de wieg gestaan van nieuwe kunststofproducten en -systemen. De onafhankelijkheid van leveranciers, de jarenlange ervaring en materiaalkennis stelt Hemubo Betontechniek dan ook in staat om voor elk probleem de juiste producten te adviseren en/of te verwerken.

Hemubo Betontechniek heeft in eigen beheer een uniek opplus-systeem ontwikkeld. Dit systeem op basis van prefab platen wordt gekenmerkt door een grote flexibiliteit, snelle applicatie en een hoogwaardige afwerking en is door TNO nauwgezet onderzocht. Het volledige TNO rapport is op aanvraag verkrijgbaar.

Onze spraakmakende projecten
Grootschalig onderhoud van het Olympisch Stadion in Amsterdam in opdracht van Bouwinvest.
OLYMPISCH STADION

Grootschalig onderhoud van het Olympisch Stadion in Amsterdam in opdracht van Bouwinvest.

Betonherstel van het Mediacentrum op het Mediapark te Hilversum in opdracht van Media Park Enterprise BV onder begeleiding van Stone 22.
MEDIAPARK

Betonherstel van het Mediacentrum op het Mediapark te Hilversum in opdracht van Media Park Enterprise BV onder begeleiding van Stone 22.