HMB W-Techniek

Specialisten in centrale verwarming, luchtbehandeling en loodgieters­werk

HMB W-Techniek is gespecialiseerd in centrale verwarming, luchtbehandeling en loodgieters­werk. Bij het ontwerp, de voorbereiding en de uitvoering van de verwarmings- en luchtbehandelingsinstallaties werken wij volgens de modernste technieken. Bij het loodgieterswerk van HMB W-Techniek komen verschillende vakgebieden samen: er is gedegen vakmanschap aanwezig op het gebied van elektrotechniek, riolering, bouwfysica, dak- en loodgieterswerk. Van groot tot klein. Met voor elk project specifieke kennis en expertise.

“Bij HMB W-Techniek komen verschillende vakgebieden samen.”

Innovatie

HMB W-Techniek streeft naar kwaliteitsverhoging binnen het complete vakgebied. De ervaren mede­werkers hebben al meerdere malen bijge­dragen aan nieuwe ontwikkelingen Opdracht­gevers roepen de kennis en expertise van HMB W-Techniek dan ook niet alleen in op het gebied van onder meer gecombineerde warmwater- en centraleverwarmingsinstallaties en ventilatie, maar ook voor vooruitstrevende adviezen over duurzame installatietechnologie zoals warmte­pompen en zonlichtsystemen en het ontwerp daarvan.

Maatwerk

We zetten onze kennis en kunde in op het gebied van het ontwerp, de voorbereiding en de uit­voering van de installatietechniek in voor gere­nommeerde partijen bij omvangrijk planmatig onderhoud of grootschalige renovatieprojecten. Hierbij moet u denken aan renovatie, vervanging of aanpassing van verwarmings-, ventilatie- en loodgieterinstallaties. In samenspraak met de opdrachtgever realiseren wij budgettair verant­woorde klimaatinstallaties die voldoen aan het verwachtingspatroon. HMB W-Techniek staat bekend om vakwerk en complete service. Inclusief nazorg.

Centrale verwarming

Op het gebied van duurzame technieken voor  W-Techniek meerdere mogelijkheden. Van zonnecollectoren tot warmtepompsystemen, inclusief grondboringen. Alle noodzakelijke kennis hebben wij in huis. Daarnaast plaatsen wij uiteraard ook nog steeds de modernste verwarmingsradiatoren en state-of-the-art vloerverwarmingssystemen.

Ventilatie

Op het gebied van het ontwerpen en monteren van ventilatiesystemen in woningen hebben wij alle kennis en kunde in huis. Wij ontwerpen en plaatsen niet alleen conventionele ventilatie­-systemen, maar bijvoorbeeld ook warmteterug­winsystemen. In zo’n gesloten systeem wordt aangezogen koude lucht in een warmtewisselaar opgewarmd door warme, afgezogen lucht. Ook is HMB W-Techniek gespecialiseerd in CO2-gestuurde systemen. Sensoren meten het CO2-gehalte in een ruimte en het ventilatiesysteem schakelt automatisch aan als dat gehalte boven een bepaalde waarde komt.

Loodgieterswerk

HMB W-Techniek voert loodgieterswerk in vrijwel al zijn varianten uit: we plaatsen nieuwe installaties bij renovaties of passen bestaande installaties aan en we leggen rioleringen en gas- en water­leidingen aan. HMB W-Techniek gebruikt hierbij de modernste materialen en leidingsystemen.

Ketengericht samenwerken

HMB W-Techniek streeft er altijd naar om in een vroeg stadium van een project – of zelfs vóór de start ervan – kennis van de verschillende disciplines te bundelen. Dus intern ketengericht samenwerken. Alleen dan kunnen plannen integraal ontwikkeld worden. Ons standpunt is dat een constructieve samenwerking tot stand komt door te luisteren, begrip te hebben voor wederzijdse standpunten, vragen te stellen, samen te zoeken naar werkende oplossingen en heldere afspraken te maken. Daar hoort een eerlijke, open communicatie bij.

Onze spraakmakende projecten
Transformatie van het verzorgingtehuis Arcadia te Rotterdam naar 119 zelfstandige woningen in opdracht van Habion.
ARCADIA

Transformatie van het verzorgingtehuis Arcadia te Rotterdam naar 119 zelfstandige woningen in opdracht van Habion.

Grootschalig renovatieproject van twee galerijflats aan de Mercurius in Purmerend in opdracht van Intermaris waarbij de flats energetisch en esthetisch zijn verbeterd.
MERCURIUSWEG

Grootschalig renovatieproject van twee galerijflats aan de Mercurius in Purmerend in opdracht van Intermaris waarbij de flats energetisch en esthetisch zijn verbeterd.