Purmerend

MERCURIUSWEG

Het energetisch verbeteren van twee galerijflats (169 woningen) aan de Mercuriusweg Purmerend is onderdeel van een grootschalige renovatieproject door Intermaris. Bij de renovatie worden onder andere alle kozijnen en hekwerken vervangen, de kopgevels geïsoleerd, overgestapt elektrisch koken, de dakventilatoren vervangen en de brandveiligheid aangepakt. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de uitstraling van de flats binnen het thema ‘de 4 jaargetijden’ door nieuwe kleuren, een uitbreiding van de entree en beplantingsplan.

Er is veel aandacht besteed aan de voornamelijk oudere bewoners. Op het binnenterrein is de ‘Tuinkamer’ ingericht: een gezellige huiskamer, waar bewoners kunnen ontsnappen aan de overlast. In de tuinkamer houdt de bewonerscoördinator spreekuren en kunnen de bewoners kookworkshops voor elektrisch koken volgen. Bij de Tuinkamer is het ‘Plantenpension’ opgericht. Bewoners kunnen hier – gedurende de werkzaamheden – hun planten van het balkon en de tuintjes tijdelijk onderbrengen.

Na afronding van de eerste twee galerijflats staan nog 2 galerijflats (171 woningen) op de planning, gevolgd door een vijfde galerijflat (96 woningen).

Specificaties

Projectnaam:
Mercuriusweg

Locatie:
Purmerend

Opdrachtgever:
Intermaris

Omvang:
169woningen

Start / oplevering:
Okt. 2017 – Mei. 2018