Hemubo Geveltechniek

Volgens het principe van resultaatgericht vastgoedonderhoud

Hemubo Geveltechniek werkt volgens het principe van resultaatgericht vastgoedonderhoud wat zich vooral richt op bescherming en instandhouding van gemetselde bouwdelen. RgVo biedt zekerheid over kwaliteit en prijs.

De belangrijkste specialismen zijn:
• Stofvrij uithakken van voegwerk;
• Hoogwaardig voegwerk volgens de CUR aanbeveling;
• Reinigen en impregneren van gevels.

“Geveltechniek volgens het principe van RGS.”

Stofvrij voegen uithakken

Hemubo Geveltechniek is het bedrijf in Nederland die voegen aantoonbaar stofvrij kan uithakken. Daarvoor is in eigen huis een pneumatische hakhamer ontwikkeld die met slangen verbonden is aan krachtige afzuigers en filters. Deze unieke hakhamer beperkt het vrijkomen van kwartsstof (fijnstof) tot het vastgestelde wettelijke minimum. Dit is een enorme verbetering want het voorkomt stofoverlast voor bewoners, omwonenden en medewerkers. Sinds 2006 zijn de milieueisen op het gebied van stof aangescherpt. In een toenemend aantal gemeenten wordt voegenstof als chemisch afval aangemerkt. Deze gemeenten eisen dat het stof nergens in de omgeving kan neerslaan. Met traditionele technieken is dat een onmogelijke opgave, maar met stofvrij hakken is dat geen probleem meer. Opdrachtgevers die eenmaal stofvrij voegen hebben laten uithakken, willen niet meer anders. Of beter; zij mogen eigenlijk niet anders.

Getest door TNO
• Afzuiging kwartsstof 99%;
• Resteert 0,018 mg/m3 (wettelijke norm 0,075 mg/m3);
• Afzuiging andere grove stoffen: 75%.

Hoogwaardig voegwerk

Voegwerk verfraait het metselwerk. Voor de duurzaamheid van een gebouw is het van belang dat voegwerk in goede staat verkeert. De kwaliteit van voegwerk wordt bepaald door de mortel en de voeger. Bij Hemubo Geveltechniek werken gecertificeerde voegers uitsluitend met hoogwaardige prefab-mortels. Deze uitgebalanceerde, kleurvaste mortels zijn exact afgestemd op de metselondergrond en krijgen daardoor de juiste hardheid. Onze voegers beheersen alle soorten voegwerk; van platvol tot ambachtelijk snijwerk.

Reinigen en impregneren

Bij gevelreiniging moeten de bakstenen het originele karakter behouden en niet door het reinigen worden aangetast. Hemubo Geveltechniek reinigt zodanig dat de beschermende toplaag van de stenen intact blijft en alleen de verontreiniging wordt verwijderd. De stenen worden niet stukgestraald maar behoedzaam gereinigd.

Hemubo Geveltechniek biedt gegarandeerde oplossingen voor verontreinigde en vochtdoor­latende muren. Een goed geïmpregneerde muur heeft de vele voordelen.

Onze spraakmakende projecten