ACA

In het najaar van 2015 besluit Mitros een mooi, uniek en omvangrijk project te starten, namelijk groot onderhoud aan de 10-hoog flats (1800 woningen) die onderdeel zijn van het bezit in Utrecht Overvecht. Deze flats zijn in 1967 gebouwd met het Intervam bouwsysteem. De complexen met dit bouwsysteem zijn in de jaren ’60 gebouwd en zijn een typisch voorbeeld van naoorlogse systeembouw. Het bouwsysteem maakte het mogelijk om in korte tijd tegen relatief lage kosten veel woningen te bouwen. Landelijk zijn er 14.000 woningen volgens dit systeem gebouwd waarvan er 6.500 in Utrecht staan. Veel van deze woningen zijn aan groot onderhoud toe. De eerste fase van dit project betreft de 362 woningen in de drie flats aan de Atlasdreef, Centaurusdreef en Apollodreef (ACA). De uitvoering van deze flats is in september 2018 gestart.

De woningen dienen technisch en functioneel op orde gebracht te worden en er moet voor gezorgd worden dat bewoners weer prettig kunnen wonen. Daarnaast wil Mitros met het groot onderhoud en de nieuwe uitstraling van de flats de hele wijk upgraden. Dat is nodig, er is veel sociale problematiek in de buurt. Als bewoners weer trots kunnen zijn op hun woning en hun directe omgeving heeft dat invloed op de hele wijk!

Badkamers, toiletten, keukens en kozijnen worden vernieuwd, de blokverwarming wordt privé-verwarming en de lift komt tot aan de begane grond. De grootste vooruitgang is de geveloplossing die Hemubo heeft ontwikkeld samen met haar ketenpartners. De nieuwe, hoogwaardige geïsoleerde schil is een flexibel, universeel toepasbaar systeem dat naadloos aansluit op het Intervam systeem. Met deze schil wordt elke Intervam flat maximaal voorbereid op een toekomst waarbij installatie keuzes kunnen variëren, afhankelijk van bestaande voorzieningen, ambities en omgeving. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid voor verschillende architectonische keuzes en afwerkingen, zodat een wijk nooit eentonig wordt. Bovendien gaan we door deze toepassing van een D-label naar een A+-Label.

Door de intensieve werkzaamheden in de woningen maakt een bewonersteam intensief deel uit van het projectteam. Met dit enthousiaste team zetten wij in op tevreden bewoners. Wij hebben hier onder andere de Tuinkamer geplaatst, waarvan veelvuldig gebruik wordt gemaakt. Ook krijgen bewoners de mogelijkheid tijdelijk in een logeerwoning te verblijven. Ons doel is dat de metamorfose een blijvend positieve invloed heeft op Utrecht Overvecht!

Specificaties

Projectnaam:
ACA

Locatie:
Utrecht

Opdrachtgever:
Mitros

Omvang:
362 woningen (Fase 1)

Start / oplevering:
Sept. 2018 – Okt. 2019


Geef een reactie