Woonzorg en Hemubo knappen seniorenwoningen in Blokker op

Blokker, nabij het historische Hoorn, staat bekend om zijn gezelligheid. Wie er geboren is, wil er nooit meer weg, of komt weer terug. St Josephpark en Brinkpark zijn seniorenwooncomplexen in Blokker, vlakbij alle voorzieningen die je nodig hebt. Hier werkt Hemubo aan planmatig onderhoud van 42 woningen waar allemaal senioren wonen, de zogenaamde 55+ woningen, al is het gros van de bewoners ouder.

Uw verslaggever spreekt Ricky Benschop, technisch manager bij Woonzorg Nederland, Robin Fontijn, hoofd uitvoerder bij Mulder Schilders, en Maaike Vlek de Coningh, bewonersconsulent  van Woonzorg Nederland.

Het is ontzettend prettig werken hier

Meteen na de bouwvak, ofwel eind augustus, zijn de werkzaamheden gestart aan het project St. Josephpark en Brinkpark, 42 seniorenwoningen. Robin: “We hebben hier de gevels gereinigd, gestraald, gehakt en gevoegd en muurankers geplaatst. Ondanks dat dat behoorlijk overlast geeft, mag het resultaat er zijn. En het belangrijkste is natuurlijk dat de bewoners er blij mee zijn. We werken hier met vier schilders en twee vaklieden van betonherstel. Zij hebben alle galerijen en balkons gecoat. En betonherstel uitgevoerd. Wij hebben naast het gevelwerk ook houtrot verwijderd, buitengevels geschilderd, alle lampen bij de voordeuren vervangen door zuinigere led-lampen die bovendien alleen aanspringen bij beweging. Op het laatste moment kwam er nog een vraag vanuit Woonzorg Nederland bij, namelijk al het glaswerk in de voordeuren vervangen voor dubbelglas. Dat scheelt ontzettend veel kou voor de bewoners in hun halletje. De bewoners zijn precies zoals je het hier verwacht. Gemoedelijk. Het is lekker hoor om hier te werken, in het groen. Als ik hier naartoe rijd, zie ik veel weilanden en het boerenland. Voor de kerst zitten alle bewoners er hier behaaglijk en mooi bij.”

Ricky: “Wij zijn in 2017 een traject volgens het RGS-model ingegaan met onder andere Hemubo. Wij werkten al eerder met Hemubo samen, maar dan volgens de traditionele uitvraag. Altijd naar volle tevredenheid, dus een RGS-samenwerking was een logische stap. Dit Woonzorgproject is voor Hemubo de eerste volgens het RGS-model en de eerste in een onderhoudscyclus van 30 jaar. Met andere woorden: Hemubo draagt de verantwoordelijkheid voor dit complex en zal om de zeven jaar de nodige onderhoudswerkzaamheden voor ons uitvoeren. Ik heb nauw contact met Michaël (Rotsburg, projectleider Mulder Schilders, red.) en dat werkt ontzettend prettig. Toen wij vanuit Woonzorg Nederland op het laatste moment nog dubbelglas in alle voordeuren wilden, kwam Michael ontzettend snel met een voorstel en werd het onmiddellijk meegenomen in de planning. Dat werkt voor ons, als opdrachtgever, heel fijn natuurlijk.”

Tijdens de rondleiding komen we een bewoner en zijn echtgenote tegen, die hun enthousiasme niet onder stoelen of banken schuiven: “De werkzaamheden zijn heel mooi uitgevoerd, heel netjes. De werklieden hebben netjes een kleedje neergelegd en alles schoongehouden. Dat vind ik belangrijk, want je verzamelt zo veel spulletjes in je leven. Ze kwamen trouwens ook op tijd. Ik ben heel tevreden. Overlast? Ja, nou tegenwoordig vinden ze al heel snel dat iets overlast geeft. Dat hoort er toch gewoon bij? Ik vond het ook wel gezellig, al die mannen aan het werk.”

Vanuit Woonzorg Nederland zijn er twee woonconsulenten betrokken op dit project: Arjan Appelman en Maaike, die ik spreek. Maaike: “We hebben natuurlijk met senioren te maken en daar houden wij graag rekening mee in de communicatie. Je moet altijd doen wat je belooft, maar voor deze bewoners wil ik het gewoon snel opgelost hebben als er een probleem is. Elke zorg willen we wegnemen. Vanmiddag belde er nog een bewoner – ik ben bij wijze van spreken altijd bereikbaar – die zorgen had over lekkage, omdat er een dakpan op het dak was gesneuveld. Ik bel dan naar de voorman en het wordt direct opgelost, zorgen meteen weggenomen. Op een project als dit is er altijd overlast, maar de bewoners snappen dat heel goed. Communiceren is hier erg belangrijk. Naar de bewoners, maar ook tussen Hemubo en Woonzorg Nederland. En dat gaat op alle vlakken heel goed.”

KLEIN _C6A8573
Meer nieuws

Geef een reactie