Van voeger naar uitvoerder

Marc Kalenkamp (45) is begonnen bij Hemubo Geveltechniek als voeger/gevelbeheerder. Marc: “Mijn vader had een voegersbedrijf, Kalenkamp BV. Mijn twee broers en ik gingen altijd met hem mee naar het werk. Ik heb van hem het vak geleerd. Het is een heel mooi vak. Een werk is pas af als er gevoegd is, eerder niet. Vroeger was het nog zo dat we ook zelf de steigers weghaalden, dan zag je dus hoe mooi een project was afgeleverd. Nu heb je daar een aparte club voor. Maar voegen blijft het sluitstuk op een werk.

Toen het bedrijf van mijn vader er mee op hield, werd ik heftruckchauffeur bij een magazijn. Door een ongeluk brak ik mijn sleutelbeen en kwam ik in de ziektewet. Dat was een hele nare tijd. Ik had nooit eerder zonder werk gezeten. Als de structuur van het werk er niet meer is, wordt het wel heel leeg. Er is niet voor niets nog nooit iemand dood gegaan van werken. Dus zodra het weer kon ben ik gaan zoeken naar werk. Mijn vader vertelde dat hij had gehoord dat ze bij Hemubo nog voegers zochten. Ik heb gesolliciteerd en in september 2008 ben ik begonnen bij Hemubo Geveltechniek. In december dat jaar ging die afdeling over in Hemubo Bouw. Mijn baan stond al weer op de tocht. Ik kneep hem toen wel even, maar ik mocht gelukkig blijven en ik val nu dus onder Hemubo Bouw.

Inmiddels zijn we 12,5 jaar verder en ben ik uitvoerder. Dat ging op zijn Hemubo’s, zal ik maar zeggen. Ik ging van Geveltechniek naar Bouw. Daar deed ik nog steeds hier en daar voegwerk, maar er kwamen ook andere klussen voorbij als timmeren, kitten, deuren afhangen. Op een gegeven moment was er geen uitvoerder op een project in Leiden en kreeg ik de kans mezelf daar als uitvoerder te bewijzen. Dat bedoel ik met op zijn Hemubo’s: je krijgt een kans en die moet je grijpen. Ik heb hem met beide handen aangepakt en zo ben ik doorgegroeid naar uitvoerder. Niet zeiken maar doorgaan, is mijn credo, en dat past helemaal bij Hemubo. Ik ben hier, ook als uitvoerder, op mijn plaats. Soms moet je even hard zijn, eerlijk, maar we doen wel alles samen. We zijn samen verantwoordelijk voor een project. Zo zie ik dat wel. Ook de loodgieter spreekt een collega aan als iets niet goed gaat. We spreken elkaar aan. Ik heb vijf jaar in Leiden gezeten, voor dezelfde opdrachtgever. Dat is heel prettig. Je weet dan precies wat de opdrachtgever wil, je leert ketenpartners goed kennen, je weet wat je aan elkaar hebt. In Haarlem zit ik nu al bijna drie jaar. Zelfde verhaal. Ik vind Hemubo een fijne werkgever. Al denk ik wel eens dat ik minder reistijd zou willen, ik voel me hier op mijn plek. Ik kan het erg goed met mijn leidinggevenden en mijn collega’s vinden. Ik zit bij de motorclub die we hebben bij Hemubo, daar zitten nog 20 collega’s bij. Gaan we twee keer per jaar touren en heel soms in het weekend met een paar mensen. Ik heb een Ducati Monster 696. Geweldig ding.”

Voor Marc gaan de deuren open

Rutger van Helbergen, commercieel directeur Hemubo Bouw: “Marc is trots op zijn projecten, hij gaat er echt voor. Maar wat ik ontzettend fijn vind is dat hij zo een hoge gunfactor heeft bij bewoners. Door zijn charme en omgangsmethode met bewoners heeft hij echt een grote plus. Dat is heel belangrijk voor ons. Een voorbeeld is het project in Haarlem, waar de hele planning op z’n kop stond door de corona. Bewoners deden de deur niet meer open – logisch, het hele land was in de ban van corona. Maar dat gaat bij Marc niet gebeuren. Die komt dan toch overal binnen, waardoor wij de planning nagenoeg wel konden halen. Marc is een fijne collega om mee te werken. Iemand die het thuis en op het werk goed voor elkaar heeft. Je kunt goed met hem sparren en samenwerken. Ik hoop dat hij nog heel lang bij ons blijft!”

Marc Kalenkamp bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie