Remco Waijeret 12,5 jaar in dienst

Lumpsum, dat is onze running gag

In september 2007 schrijft Remco een sollicitatie naar Hemubo, toen nog op de Remmingweg in Almere. Hij treedt 1 november in dienst nadat hij vijf jaar calculatie en werkvoorbereider is geweest bij Alberts & Kluft BV. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

Remco: “Het begon eigenlijk met mijn vader die mij vaak meenam naar een oom die in de bouw zat. Vroeger ging ik vaak met hem mee. Ik mocht alles uitproberen en dan leer je snel heel veel. Dat blijkt nu handig als ik projecten bezoek. Ik ben niet bang vieze handen te krijgen. Professioneel ben ik begonnen als timmerman. Door de praktijkervaring bij mijn oom en als timmerman kan ik veel beter calculeren. Vervolgens ging ik bij Alberts & Kluft BV aan de slag. Zij leveren betonnen prefabstations die in Duitsland zijn gefabriceerd en hier in Almere casco aankomen om er electro-technische installaties in te zetten. Vervolgens worden die elektriciteitshuisjes, zoals ze in de volksmond worden genoemd, door heel Nederland geplaatst. Ik had het naar mijn zin, maar op een gegeven moment beginnen alle prefabstations op elkaar te lijken. Ik wilde meer uitdaging. Ik ben de KOB, de Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw gaan doen. Niet met de ambitie om zelf een eigen bedrijf in de bouw te starten, maar wel om alle facetten binnen een bouwbedrijf te leren kennen. Daar ontmoette ik mensen die in de particuliere woningbouw zaten en daar ging het toch wel van kriebelen. Dus ik ging solliciteren en werd aangenomen bij Hemubo. De rest is geschiedenis, ik zit er al weer ruim 12,5 jaar en heb geen enkele reden om weg te gaan. Ik ben begonnen op kleine projecten, mutatiewoningen en klein onderhoud. Vervolgens deed ik de werkvoorbereiding en calculatie op complexere projecten zoals monumentale panden of grote renovaties. BLOOM staat me nog goed bij. Een geweldig project, een hoog niveau renovatie van 283 woningen. Alles leeg getrokken tot op het casco; nieuwe binnenwanden, kozijnen, dakgoten en installaties. En tot slot een prachtige binnentuin gerealiseerd. Vanwege de ingewikkelde logistiek met een ontzettend kleine bouwplaats moesten we twee woningen slopen om een doorgang te maken voor het bouwverkeer. Gigantische klus, maar zo ongelooflijk mooi geworden. Nog een voorbeeld, Merckelbach. Een gemeentelijk monument van 208 woningen die we in ere hebben hersteld onder restricties van monumentenzorg. De kozijnen van aluminium kunnen maar door één leverancier gemaakt worden. Ook de binnendeur, de trappenhuizen, de gangen in huis, evenals het interieur in de woning worden in originele staat teruggebracht. Een mooie klus waar ik dan van het begin tot het einde bij betrokken ben, het voortraject, de uitvoering en de nazorg. Van oude woningen iets moois maken waar bewoners weer goed kunnen wonen, dat is het doel. Daar hebben mensen recht op.

Het team waar ik dagelijks mee werk is een mooie hechte club die veel voor elkaar over heeft. Ik kan overal makkelijk binnenlopen. Heb ik een vraag over asbest loop ik bij Milieutechniek binnen. Snel schakelen, daar houd ik van. Ik ben inmiddels één van de senior werkvoorbereiders op de afdeling. Ik begeleid nieuwe collega’s in het vak. Dat geeft veel voldoening. Ik ben bezig om processen te verbeteren en werkinstructies te maken. Regelmatig even sparren met Peter, Rutger en Patrick. Mijn laatste opleiding die ik heb gedaan, Bouw Procesmanagement, past helemaal bij de opleidende rol die ik nu heb naast mijn reguliere werk.

Rutger, commercieel directeur Bouw werkt al jaren met Remco Waijeret samen. “Het eerste project dat we samen deden, in Den Haag, daar liep een opdrachtgever rond die constant bleef herhalen: lumpsum. Hij bedoelde dat wij alles maar moesten maken voor een vast bedrag, alles zit in de prijs. Dat woord is nog steeds onze running gag. Als we er even niet uit komen in de werkvoorbereiding, zeggen we lumpsum. Remco is een goeie gast, ontzettend goed in zijn werk en betrouwbaar. Hij wil absoluut niet in kwaliteit inboeten. Wij hebben aan één woord genoeg en kunnen ontzettend blij worden als de strategie die wij hebben bedacht feilloos uitpakt. Ik waardeer hem ontzettend als mens en collega. Ik hecht absoluut waarde aan zijn oordeel en inzicht. Op het moment steekt hij tijd en energie in het opleiden van junior werkvoorbereiders/calculators. Dan weet je dat ze goed worden opgeleid.”

“Ik kan wel zeggen dat ik prima in de bouw pas. In mijn huis is ook nog maar weinig origineel. Ik kan alles zelf en maak dus ook alles zelf. Al is mijn vrouw hier niet altijd blij mee. De bouw; ik zit er eigenlijk al mijn hele leven in.”

 

IMG_7441 BW LR
Meer nieuws

Geef een reactie