Mitros en Hemubo leveren laatste woning complex ‘ACA’ Overvecht op

Mitros en Hemubo leverden donderdag 3 oktober de laatste gerenoveerde woning op van het complex ‘Atlas-, Centaurus- en Apollodreef’ (ACA) in Overvecht. Het gezin dat deze woning van Mitros huurt, nam blij de sleutels in ontvangst. Joop ten Brink, senior vastgoedontwikkelaar van Mitros: “Wij zijn heel trots op dit mooie resultaat! De woningen zijn energiezuiniger door betere isolatie en bewoners koken nu op inductie. Het geheel is hierdoor comfortabeler en duurzamer.”

Vorig jaar september 2018 zijn Mitros en Hemubo samen begonnen aan het groot onderhoud aan de Atlas-Centaurus en Apollodreef in Overvecht. De 10-hoog flats bevatten samen 362 woningen. Het was tijd voor groot onderhoud met verbeteringen aan de flats, zowel van buiten als van binnen. Badkamers, keukens en toiletten zijn vernieuwd. Ook zijn gevels en kozijnen vervangen. Het gebouw is daarmee heel goed geïsoleerd en heeft nu energielabel A+. Dit betekent veel wooncomfort voor de bewoners. De lift is geheel vernieuwd en stopt nu op de begane grond, aan de tuinzijde. De gemeente knapt de tuin op zodra de laatste werkzaamheden klaar zijn.

Huurders van deze woningen geven Mitros en Hemubo gemiddeld een cijfer 7,5. Het Centrum voor Woononderzoek, het onderzoeksbureau dat alle bewoners van de ACA flats heeft gevraagd hoe de werkzaamheden verlopen, heeft alle bewoners van de ACA flats hierover gebeld tijdens de werkzaamheden.

10-hoog Overvecht
Mitros heeft bijna 2000 woningen in 10-hoogflats in Overvecht. Deze flats worden de komende jaren allemaal aangepakt zodat ze duurzaam, energiezuinig, comfortabel en aantrekkelijk worden. ACA is het eerste project. Het volgende project is de Cleopatra-en Jeanne d’Arc-dreef. Dat lijkt op ACA, ligt 500 meter verderop en heeft ook 362 woningen. Mitros en Hemubo hebben met de architect en de bewonerscommissie het plan gemaakt. Dat plan moest nog goedgekeurd worden door de Welstand en door de bewoners. Welstand gaat akkoord en bij de draagvlakmeting heeft meer dan 80% van de bewoners voor het plan gestemd. De werkzaamheden starten in het voorjaar.

TS-20191003-ACA_oplevering-735_cropped
Meer nieuws

Geef een reactie