Materieelbeheer breidt verreiker-vloot uit!

Het convoi exceptionelle komt op 25 augustus 2021 aan bij Hemubo in Almere Buiten. Drie Manitous van het type MLT 625 en twee van het type MRT 25-50. In de volksmond: drie stuks ‘starre’ verreikers en twee stuks ‘roterende verreikers’. Ze zijn bestickerd met de logo’s van Hemubo en Hillen & Roosen en uiteraard geleverd in de clubkleuren van Hemubo en Hillen & Roosen. Zo pontificaal voor de deur, de gehele parkeerplaats is er voor vrij gemaakt, is het een imposant gezicht.

Hans Visser, manager sales and leasing Manitou van HDW, de dochteronderneming van Mateco NL, en Sjaak van Geest, manager leasing intern transport bij Mateco, zijn aanwezig om het bijzondere moment bij te wonen. Ook officieel mag de Manitou pas in gebruik worden genomen als het ‘rode’ boek, het verreikersboek, is overhandigd. Henk Jansen, hoofd Materieelbeheer, en Paul Hogervorst, inkoopcoördinator, zijn verantwoordelijk voor de goede afloop van deze bijzondere aanschaf. Paul: “Het is niet iets dat je iedere dag koopt. Deze aanschaf staat er voor dat het goed gaat met het bedrijf.” Henk: “Wij voelen ons echt trots. Er is een tijd geweest dat we ze tweedehands kochten, we huren en huurden veel, maar nu hebben we er vijf spiksplinternieuwe in huis bij. We hadden er al vier. Dat vind ik mooi.”

En zo staan de vier heren buiten te kijken naar de uitbreiding van de verreiker-vloot. Hans vertelt dat in Italië, na een uitgebreide ‘praktijktest’ waarin de machine niet wordt ontzien, een nauwkeurige en strenge keuring plaatsvindt volgens Europese norm. “Die keuring, daar schrik je van. Ze halen alles uit de kast: te zwaar belasten, remmen, rijden, abrupt stoppen en hellen tot ze bijna omvalt. Wanneer de machine de test goed heeft doorstaan, volgt de CE-certificering. Na deze uitgebreide procedure in Italië zijn we er nog niet. In Nederland volgt opnieuw een keuring. De veiligheidsnormen liggen in Nederland zeer hoog. Bij deze machines wordt door HDW veelal gekozen voor een SGS-keuring*. De laatste stap is het overhandigen van het verreikerboek. Zonder dat boek in de cabine van de Manitou mag ze niet rijden. Zo zijn de regels.”

Oordeel zelf: zijn ze mooi of mooi?

 

*SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering

KLEIN Hemubo Mat.bhr ©Foppe Schut _FS_4439
Meer nieuws

Geef een reactie