Maarten van den Bosch viert zijn jubileum van 12,5 jaar in dienst bij Hemubo

Maarten begint ongeveer vijftien jaar geleden als vrachtwagenchauffeur bij Hemubo. Eerst twee jaar als zzp’er en vervolgens in vaste dienst. Hij reed met een ‘6 meter-bak’ voor Materieelbeheer naar alle uithoeken van het land, om de verschillende bouwplaatsen te voorzien van materieel. Maarten: “Van gasflessen tot kwasten, van chemische kisten tot hekwerken, alles. Hier inladen, naar de bouwplaats en uitladen. Ik kende alle werken van Hemubo en alle mensen op de werkvloer.”

“Dat was een hele mooie tijd. Ik kwam op grote en kleinere werken en als ik hier of daar even kon helpen met het een of ander ben ik daar nooit te beroerd voor geweest. Dat contact vind ik heel leuk. Op kleine projecten ken je ook de werklieden, op grotere projecten heb je vooral contact met de uitvoerder. Na 10 jaar was ik toe aan iets nieuws en ben ik als werkvoorbereider Materieelbeheer gaan werken. Nu ken ik naast alle werken ook het kantoor door en door.”

Maarten zit samen met Henk Jansen, hoofd Materieelbeheer, op kantoor letterlijk boven het magazijn waar al het materieel staat opgeslagen. Met de trap naar beneden sta je in het magazijn. De  deuren staan wagenwijd open naar de parkeerplaats, waar vrachtwagens worden gelost en waar hoogwerkers, busjes en verreikers staan. Een en al bedrijvigheid. Maarten voelt zich thuis, samen met Henk is hij de spil in het web van de materieeldienst. Maarten: “Wij zijn twee handen op één buik. Alles loopt op rolletjes. Tenminste, nu – we hebben ook wat moeilijkere momenten gehad, maar nu gaat het ontzettend goed. Ik ben verantwoordelijk voor de externe inhuur. Ik houd dus contact met bedrijven als Mateco, Schot Verticaal Transport, Boels. Alles wat we nodig hebben en niet zelf in huis hebben, huur ik. Daar maak ik de bonnen en de contracten voor en ik zorg dat het op tijd op de juiste plek terecht komt. Daarnaast doe ik alles met betrekking tot de facilitaire dienstverlening. Kortweg, ik onderhoud het pand. Ik regel de bureau’s en de stoelen, als er lekkages zijn los ik het op, ik denk mee en help mee aan de nieuwbouw. Hemubo heeft er een vleugel bij gekregen en Hillen & Roosen is natuurlijk helemaal verhuisd. Dat is allemaal ons werk, zonder collega’s zou dat niet kunnen. Daarnaast ondersteun ik de materieeldienst in zijn geheel, als de rechterhand van Henk. Elke dag is anders, elke dag bestaat uit 100 vragen. Heb je extra bouwhekken? Mag ik de aanhangwagen gebruiken? Waar mogen we deze containers lossen? Heb je een bureau en een bureaustoel voor deze nieuwe collega? Dan hebben we nog de mail, het klantcontact en contact met de uitvoerders. Hemubo is gigantisch gegroeid en wij groeien mee, dat vind ik fantastisch. Er kan hier ook veel hè. Wij hebben het idee opgevat zelf camera’s te ontwikkelen – mocht . Elektriciteitscontainers, ook geen probleem. Nu wilde ik een nieuwe bus hebben met de laadklep in de bus in plaats van buiten de bus. Dan heb je minder last van de drempels en loop je minder snel schade op. Als je het goed uitlegt: ook dat kan. Als het een keer niet mogelijk is om wat voor reden dan ook, is daarmee ook de kous af. Er wordt niet altijd maar over doorgegaan. Hemubo voelt allang niet meer voor mij alsof ik naar mijn werk ga. Het voelt als mijn bedrijf. Ik ga voor mijn toko aan de slag, iedere dag weer. Ik kan goed opschieten met collega’s en ik ben eigenlijk niet van plan ooit met pensioen te gaan.”

KLEIN Hemubo Mat.bhr ©Foppe Schut _FS_4418
Meer nieuws

Geef een reactie