Lief en leed wordt gedeeld op de afdeling

Onderschat de afdeling Administratie niet! Met 10 mensen is het een dynamische  afdeling – en toch zou er gerust een collega bij mogen komen. Het is druk. Hemubo groeit en dat heeft veel voordelen, maar maakt ook dat het op deze afdeling soms flink aanpoten is. Ineke heeft het echter naar haar zin.

Ineke: “Ik ben hier nu 12,5 jaar werkzaam en ik weet nog heel goed hoe dat ging. Ik had mijn cv op Indeed (een grote online vacaturebank, red.) gezet en niet lang erna werd ik door Titia (Hoofd personeelszaken, red.) gebeld of ik op gesprek wilde komen. Dat was op 1 april 2009, ik was met mijn moeder aan het winkelen in Rotterdam. Op 2 april kwam ik op gesprek. Ze zochten een medewerker administratie ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Ik kwam terecht op de afdeling Hemubo Bouw. Toen mijn collega terugkwam mocht ik blijven, al schoof ik een stukje door. Ik werk nu voor Hemubo Almere. In het kort het verschil: Hemubo Bouw is een werkmaatschappij waar we er 7 van hebben. Hemubo Almere is de overkoepelende tak. Dus ik ben niet meer bezig met de kosten op projectniveau, maar ik houd me nu bezig met alle overheadkosten.”

Ineke heeft na de mavo de MEAO richting administratie gedaan, maar na twee jaar bleek het toch geen match. Ze werkte vervolgens bij verschillende bedrijven als administratief medewerker. Tegelijkertijd haalde ze haar praktijkdiploma boekhouden en volgde ze in de avonduren ook nog de opleiding MBA. MBA staat voor Moderne Bedrijfsadministratie. Ze werkt vervolgens 10 jaar bij een aluminiumbedrijf in Harderwijk. Als administratieve duizendpoot heeft ze het naar haar zin. Helaas komt er door een reorganisatie een einde aan en ze wordt hoofd van de afdeling administratie bij een glas- en gevelreinigingsbedrijf. Na vijf jaar besluit ze voor zichzelf dat ze liever een taak heel goed uitvoert dan leiding te geven aan een club mensen en van alle verschillende werkzaamheden een beetje te weten. Dus voor Ineke volgt een volgende stap in haar carrière. Geen leidinggevende functie meer, maar focus op één onderdeel.

Ineke: “Ik ben erachter gekomen dat een leidinggevende functie niet bij me past, dus dat laat ik aan een ander. Ik zit hier bij Hemubo ontzettend goed op mijn plek. Ik houd van cijfertjes. Als een soort detective bekijk ik alle bij- en afschrijvingen, houd ik de grootboekrekeningen bij en bekijk en verwerk ik alle inkomende facturen van onderaannemers en zzp’ers. Ik vind het mooi om te zoeken naar verschillen die niet kloppen en rare dingen die onverklaarbaar lijken. Dan mag ik er helemaal induiken, onderzoeken en spitten. Op dit moment vragen alle inkomende facturen van Service & Mutatie mijn aandacht. Dat zijn ontzettend veel ‘kleine’ facturen van over het algemeen onderaannemers. Dit moet goed én snel gebeuren, want onze opdrachtgever beoordeelt ons op de snelheid van het doorsturen van onze verkoopfacturen aan hen. Ik houd van die energie. Ik heb bijna elke dag zin om naar mijn werk te gaan en dat komt vooral door de collega’s op de afdeling. We steunen elkaar door dik en dun. We zijn een gezellige ploeg en we kunnen met onze verhalen bij elkaar terecht. Heel plezierig.”

Ineke 11 bijgesneden
Meer nieuws

Geef een reactie