Jeffrey is de beste kitter van Hemubo

Jeffrey Stuiver rijdt al 12,5 jaar, elke ochtend, met zijn vader mee naar de bouwplaats.

Jeffrey: “Mijn vader en ik zijn tussen 06.30 en 07.00 uur op het werk. Doen we gezellig een bakkie koffie met de rest van de mannen. Om 07.30 beginnen we met werken en om 16.15 zit de werkdag erop. Dan rijden we weer naar huis. Meestal rijdt de jongen die hier ook werkt mee.
Ik woon bij mijn ouders in Crooswijk, Rotterdam. Toen ik 16 jaar was, ben ik meegegaan met mijn vader naar Hemubo. Mijn vader werkt al heel lang bij Hemubo. Ik mocht toen stage lopen en nu werk ik hier nog steeds. Ik ben medewerker beton. Ik doe primeren, coaten en afsealen. Coaten vind ik het leukst. Mijn vader heeft me alles geleerd. Soms hebben we een beetje ruzie, maar dat hoort erbij. Ik vind de gezelligheid het leukst. En dat we steeds naar een ander project gaan, ik heb het erg naar mijn zin. Wil je mijn vader aan de telefoon? Hij staat hier nu.”
Jaap van der Torre is al bijna 40 jaar in dienst bij Hemubo en is voorman betontechniek. Jaap: “Jeffrey draagt de achternaam van zijn moeder, maar het is echt mijn kind, hoor. Natuurlijk ben ik heel trots op hem. Jeffrey kan niet goed leren en hij heeft van Hemubo de kans gekregen om te komen werken. En dat doet hij goed. Het is iemand die alles met zijn handen doet, die moet je niet in de schoolbank zetten. Er zijn altijd klussen die niet leuk zijn, die zijn vader ook niet leuk vindt, die zal hij dan toch echt moeten doen. Toen Jeffrey hier net begon, was iemand anders zijn leidinggevende. Ik kon dat natuurlijk niet doen als vader. Maar nu heb ik hem al een tijdje onder mijn hoede. Ik zal hem nooit voortrekken. Ik wil eerder dat juist hij het beste jongetje van de klas is, maar dat is ook niet helemaal eerlijk. Het is een leuke vrolijke knul. Het gaat heel goed zo!”
Dennis van Zanten, meewerkend uitvoerder, heeft lang geleden ook met Jeffrey gewerkt. Dennis: “In het begin was het een jong en verlegen jochie, maar hij is gegroeid tot een vrolijke, spontane, vriendelijke vent. Jeff is goed in zijn werk. Ik vind hem een voorbeeld van hoe de jongens zouden moeten zijn als ze hier net binnen komen. Gewoon met een glimlach alles aanpakken. Jeffrey is de beste kitter van Hemubo, echt waar. Als je iets gekit moet hebben, dan bel je Jeffrey!”

BOBF7199 bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie