Ik heb een plan voor mezelf uitgestippeld

Gino Smit (24) wilde op 16-jarige leeftijd bij de marechaussee, maar werd net niet aangenomen bij de opleiding. Uiteraard werd er niet bij de pakken neergezeten en besloot Gino een opleiding bij de landmacht te gaan doen: Veiligheid & Vakmanschap. Omdat dit niet bij hem past, stopt hij en gaat hij nadenken over iets anders. Hij start de opleiding mbo-middenkader functionaris bouw en infra. Als stagiair komt hij bij Hemubo terecht, waar hij na het afronden van zijn opleiding een contract krijgt aangeboden.

Hoe vond jij je opleiding?

Ontzettend leerzaam. De opleiding is ingedeeld in vier keer tien weken per jaar. Het gaat van vrij simpel ontwerpen en bouwen – met name dat laatste – van een garage, daarna een villa met garage, van nieuwbouw, naar utiliteitsbouw en dan naar seriematige bouw. Heel breed dus, zowel theoretisch als technisch.

Waar zou jij je verder in willen bekwamen?

Ik vond het samenwerken in projectteams heel leuk. Zo hebben we BIM in al zijn facetten leren kennen. BIM is een driedimensionaal, digitaal model van een bestaande of nog te bouwen constructie. Dat deden we dan in groepsverband met een installateur, constructeur en een architect. Zo leer je de verschillende functies en mogelijkheden kennen van het model. Ik wil me daar wellicht verder in verdiepen, maar niet nu. Voor nu wil ik vooral beter worden in de functie waar ik nu zit.

Waar ben je nu werkzaam, wat is je functie?

Ik heb in mijn laatste studiejaar stage gelopen op de afdeling Service & Mutatie. Ik kreeg vervolgens gelukkig een contract voor bepaalde tijd als werkvoorbereider dagelijks onderhoud. En inmiddels heb ik een contract voor onbepaalde tijd en heb ik weer een stap in mijn carrière mogen zetten. Van dagelijks onderhoud ben ik nu werkvoorbereider Service & Mutatie.  Waar dagelijks onderhoud over kleine aanpassingen gaat in een woning, gaat het bij mutatie over veel uitvoeriger werk. Dat vergt dus ook een andere planning. Ik vind het ontzettend belangrijk mezelf te ontwikkelen en te blijven leren. Bij Hemubo krijg ik ook de mogelijkheid tot het volgen van cursussen of opleidingen, maar op dit moment kan ik nog heel veel leren ‘on the job’.

Waarom heb je voor Hemubo gekozen?

Ik heb op meerdere plekken stage gelopen, maar ik heb me nergens zo thuis gevoeld. Het is moeilijk uit te leggen, want dat is dus een gevoel. Er werken hier allemaal leuke, aardige mensen. Ik mag fouten maken – ik móet zelfs fouten maken, dat is hier de cultuur. Je wordt in het diepe gegooid, zodat je fouten maakt waar je van kunt leren. En er is ruimte om alles te vragen. Ik kan mij hier dus rustig ontwikkelen. Dat is voor mij belangrijk!

VGOY6119 bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie