Hemubo Zonnepanelen

Hemubo Zonnepanelen is in mei 2020 opgericht als onderdeel van Hemubo E-Techniek. Niels van Surksum, Commercieel Adjunct Directeur, is samen met de projectleiders van Hemubo Zonnepanelen verantwoordelijk voor alle facetten die komen kijken van aanvraag tot plaatsing van PV-panelen door wooncorporaties.

Niels: “Als de aanvraag van een woningcorporatie binnenkomt om op een project alle appartementen van zonnepanelen te voorzien, kan Hemubo een geheel pakket aanbieden. Wij regelen de engineering tot calculatie en financiering tot uitvoering. Aan de hand van de EPC richtlijn* (Energie Prestatie Certificaat) berekenen wij hoeveel vermogen nodig is om aan de EPC te voldoen. We kijken hierbij naar het type, het vermogen, de prijsklasse en de hoeveelheid PV-panelen die we het beste kunnen plaatsen.”

Hemubo staat voor schoon, duurzaam, efficiënt en vooral toekomstgericht. Dat kan alleen door duurzame keuzes te maken. Door de oprichting van de afdeling Hemubo Zonnepanelen kunnen we dit nu nog beter faciliteren. We bouwen en investeren in onze maatschappij om duurzame energie altijd beschikbaar te hebben.

Om onze duurzame ambitie waar te kunnen maken, richten we ons op dit moment vooral op wooncorporaties en hun bezit en willen we dat in de toekomst meer uitbreiden.

Niels: “Het is nu nog toekomstmuziek, maar naast woningcorporaties willen wij ook het gehele zonne-energietraject voor vastgoedontwikkelaars en gemeenten verzorgen. Van subsidieaanvraag tot vergunningen, van realisatie tot ingebruikname. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het hele traject en daarmee ontzorgen wij onze klant. Het is onze missie om iedereen te laten bijdragen aan de energietransitie door schone energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen.”

“Een voorbeeld is Houthaven 1D te Amsterdam. Daar hebben we 268 PV-panelen geplaatst in opdracht van Hillen & Roosen. Het was een leuke uitdaging om samen met de architect en de diverse ketenpartners op zoek te gaan naar de meest efficiënte oplossing om zo veel mogelijk PV-panelen te kunnen plaatsen op een relatief klein dak.”

Omzeten-afbeelding
Meer nieuws