Hemubo start pilotproject in samenwerking met netbeheerder Stedin

Bouwbedrijf Hemubo en netbeheerder Stedin slaan de handen ineen om gezamenlijk de energietransitie te versnellen. Hemubo en Stedin zijn een Pilotproject gestart waarbij Hemubo in opdracht van de netbeheerder werkzaamheden uitvoert in het domein van Stedin. Deze werkzaamheden betreffen onder andere het verwijderen van gasmeters, het verzwaren van elektra-aansluitingen en het plaatsen van slimme meters.

De overeenkomst levert voor beide partijen voordelen op. Doordat Hemubo gecertificeerd is deze werkzaamheden in opdracht van Stedin uit te voeren, leveren zij de netbeheerder de extra werklui die zij in deze drukke markt te kort komen. Daarnaast kunnen deze werkzaamheden nu gemakkelijk opgenomen worden in de LEAN-planning van een project waardoor tijdsbesparing te behalen is en het risico op vertraging in de planning wordt geminimaliseerd. Dit levert een kostenbesparing op die gunstig is voor alle betrokken partijen.

In september 2018 is Hemubo gestart met het grootschalige onderhoudsproject ACA in Utrecht. De werkzaamheden aan de 362 woningen in de 10-hoog flats bereiden de woningen voor op de energietransitie. Dit project vormt het pilotproject voor de samenwerking. Twee monteurs van Hemubo E-Techniek zijn gedurende zes weken opgeleid middels een interne training bij netbeheerder Stedin. Na de afronding van deze training hebben zij een aantal weken stage gelopen op het ACA project in Utrecht. Na afronding van dit traject zijn zij door Stedin gecertificeerd de werkzaamheden voor de netbeheerder uit te voeren.

Over enkele weken wordt het ACA project opgeleverd, dat betekent tevens het einde van de pilotfase. Hemubo zal dan samen met Stedin de pilot evalueren. Bij een positieve evaluatie kunnen meer monteurs van Hemubo worden opgeleid en gecertificeerd en de samenwerking tussen de twee partijen worden doorgezet!

IMG_3812_bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie