Hemubo Kinderraad: De nieuwe generatie denkt na over de toekomst!

Bij Hemubo zijn we volop bezig met uitdagingen die we hebben voor de toekomst! Heel logisch dus om kinderen te vragen hoe zij eigenlijk willen wonen in de toekomst. We vinden het allemaal belangrijk om duurzaam te bouwen en spullen te recyclen. Plastic is slecht voor het milieu en als we zo doorgaan is er dadelijk geen groen meer in de stad. Hebben kinderen hier ideeën over? Nou reken maar!

Vanuit Hemubo kwam het idee om een kinderraad te organiseren voor de (klein)kinderen van medewerkers van Hemubo. En daar zijn goede redenen voor. In de eerste plaats omdat we het belangrijk vinden (klein)kinderen te betrekken bij de organisatie waar hun ouders of grootouders werken. Door het organiseren van een jaarlijkse kinderraad wordt hun betrokkenheid bij Hemubo vergroot. Bovendien leren kinderen hierdoor op een creatieve en onbevangen manier luisteren, vergaderen, discussiëren, samenwerken en terugkoppelen. Ze ontwikkelen hierdoor hun eigen visie en leren realistische en haalbare doelen te stellen. Ook voor Hemubo bleek de eerste editie een waar succes. Een van de organisatoren, Soheil Foroutanian, architect en tendermanager bij Hemubo: “Kinderen zijn niet bang om groot te denken. Voor alles verzinnen ze een oplossing, realistisch of niet, hun fantasie is oneindig. Ze zien onbegrensde mogelijkheden. Dat geeft ontzettend veel energie.”

Met ondersteuning van een professioneel tekenaar had Hemubo groots uitgepakt. Op de dag zelf konden de kinderen ideeën uitwisselen en zelf knutselen. Alle ideeën werden daarna geïllustreerd en gebundeld voor een vervolg. Want wij geloven in de talenten van de toekomst. In de nieuwsbrief van december 2019 uiteraard een grote reportage met foto’s. Dat mag je niet missen!

Hemubo Kinderraad
Meer nieuws

Geef een reactie