Hemubo is een puzzel – en Harry lost ‘m op

Harry Timmerman (55) heeft vorig jaar zijn 25-jarig jubileum gevierd bij Hemubo, maar een interview moest lang wachten. Want Harry is druk. Bovendien vindt hij zijn werk te belangrijk én te leuk om even tijd te maken voor een interview. Gelukkig is het toch gelukt, want als uitvoerend technisch medewerker (UTM) Materieelbeheer is Harry de alleskunner en allesweter van de afdeling Materieelbeheer.

Klokje rond werken in de haven
Harry: “Ik heb de LTS gedaan in Vlissingen in de richting metaal. Daarna ben ik in de haven gaan werken. Het was toeval. Het is niet zo dat mijn vader of andere familie in de haven werkte, of überhaupt in de bouw. Ik ging gewoon werken na school. Dat was normaal in die tijd. Via een uitzendbureau. Ik heb in totaal 14 jaar in de haven gewekt, in Vlissingen en daarna in IJmuiden. Ik deed alles wat hoort bij laden en lossen, dus alles wat de haven in en uit gaat, kwam door mijn handen. Nou ja, en door die van mijn collega’s. Het was erg zwaar werk. We begonnen vroeg en waren pas laat klaar. Het kwam voor dat we anderhalve dag achter elkaar doorwerkten. Na al die jaren ging het me tegenstaan. Ik woonde inmiddels in Almere en de reistijd en de files braken me op. Ik zag een advertentie in de krant van Hemubo. Ze zochten een ‘alleskunner’. Ik stond bij wijze van spreken 5 minuten later binnen.”

Elke dag staat weer bol van verrassingen
“Hemubo was toen nog heel klein: we hadden Bouw, Betontechniek en Mulder Schilders. De afdeling Materieelbeheer was meer een magazijn met een magazijnbeheerder – en ik. En ik was dan een allrounder. U vraagt, wij draaien. Ik werd echt voor van alles ingezet. Of het nou om transport ging of over een probleem op de bouwplaats, bel Harry maar. Nou, eigenlijk is het nog precies zo, maar dan in een omgeving die ontzettend gegroeid is.

Het mooiste van mijn werk is dat geen dag hetzelfde is, iedere dag opnieuw sta ik weer voor verrassingen. Ik doe veel transport, maar ook bouwplaatsinrichting en aanleg van bouwstroomaansluitingen. Ik breek bouwputten af en bij problemen help ik mijn collega’s. Het belangrijkste van mijn werk is het regelen en plannen van al het transport. Ik gebruik alleen mijn telefoon en mijn mail, verder ben ik geen type voor de computer. Maar ik weet alles, ik zie en hoor alles, ook als ik er niet ben. Dat is mijn ervaring.
Wat dat betreft ben ik net een bouwcamera. Hoe maak ik dit duidelijk? Nou, als er een bouwput wordt afgesloten – dus bouwhekken, containers, units et cetera kunnen worden afgevoerd – weet ik al in mijn hoofd naar welke nieuwe bouwplaats ze kunnen worden getransporteerd. Zonder dat het materieel dus eerst naar Almere komt. Dat scheelt aanzienlijk werk, maar ook kilometers, tijd en dus geld. Hemubo, met al zijn bouwprojecten, is een grote ‘transport- en bouwput-puzzel’ en ik los die op. Ik ben de hele dag aan het puzzelen – nou, dat vind ik heel leuk. Planning gaat altijd door, ook als je bezig bent met iets anders. Die telefoon blijft maar gaan.

Ik ben ontzettend veel onderweg, maar ik ben ook op de afdeling waar ik het erg naar mijn zin heb. We helpen elkaar, de sfeer is goed en op vrijdagmiddag lunchen we met z’n allen als dat zo uitkomt. Ik zie mij hier niet weggaan.”

221102_Materieelbeheer_Delft_0186 VIERKANT
Meer nieuws

Geef een reactie