Hemubo, Hillen & Roosen en BCI Gebouw gaan duurzame samenwerking aan

Op woensdag 17 januari hebben BCI Gebouw en Hemubo hun handtekening gezet onder een samenwerkingswerkingsovereenkomst. Hiermee bekrachtigden zij een nieuwe slag voor de circulariteitsambities voor Hemubo en Hillen & Roosen.

Grondlegger van BCI Gebouw, Alba Concepts, en Hemubo zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder hebben zij al de handen ineengeslagen voor de circulaire renovatie van het Rivierenhuis (Eigen Haard) en voor diverse nieuwbouwprojecten van het modulaire hoogbouwconcept Hoog Over, zoals de Bredero-Vondelstraat (Woonwaard) en de Karspeldreef (Rochdale).

Jim Teunizen, directeur en geestelijk vader BCI Gebouw: ‘Materiaalgebonden milieu-, CO2– en circulariteitsimpact is net zo belangrijk als de energetische kant. Wij hebben BCI Gebouw ontworpen om het de bouw- en vastgoedsector zo gemakkelijk mogelijk te maken om hier actief op te sturen en zijn steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Wij zien het daarom als een mooie ontwikkeling dat Hemubo en Hillen & Roosen met deze samenwerking werk willen maken van circulair bouwen.’

Het doel van de samenwerking is om vanaf nu in de ontwikkelings- en voorbereidingsfase de CO2-, milieu- en circulariteitsprestaties van alle projecten van Hemubo en Hillen & Roosen in beeld te brengen. Het streven is om deze gegevens in de toekomst aan alle BIM-modellen te koppelen en bedrijfsbreed aan de slag te gaan met BCI Gebouw. Verder ondersteunt BCI Gebouw bij het trainen van de medewerkers van Hemubo en Hillen & Roosen op circulaire prestaties.

Davy Wagenmakers, directeur Hemubo: ‘Wij beschouwen onszelf als pionier op het gebied van circulair bouwen en renoveren. Met het aangaan van deze samenwerking blijft het niet alleen bij woorden, maar kunnen wij, dankzij BCI Gebouw, voortaan ook harde bewijzen leveren om deze stelling te onderbouwen. Wij zijn er trots op dat wij zo samen weer een nieuwe stap richting de toekomst zetten.’

IMG_2410-2
Meer nieuws

Geef een reactie