Hemubo gaat langetermijnrelaties aan met ketenpartners

ALMERE – Bouwbedrijf Hemubo gaat met circa vijftig onderaannemers voor vijf jaar een strategische samenwerking aan met als doel projectoverstijgend te werken en ruimte te scheppen om te innoveren. Door een langetermijnrelatie met elkaar aan te gaan creëren zowel Hemubo als haar ketenpartners meer zekerheid. Op vrijdag 12 juli vond de aftrap plaats van de partnerovereenkomst op het kantoor van Hemubo in Almere.

Hemubo is al jaren een van de meest winstgevende grotere bouwers en is in de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2018 steeg de omzet met 33 procent naar 194 miljoen euro. Een bewijs dat de aanpak van het bouwbedrijf werkt. Hemubo profiteert van de gunstige omstandigheden in de woningbouw in de Randstad en de stroom aan opdrachten op het gebied van duurzaamheid en renovatie.

Hemubo gelooft in de kracht van de keten. In 2017 nam het bouwbedrijf de Amsterdamse nieuwbouwaannemer Hillen & Roosen over om haar dienstverlening richting opdrachtgevers verder te verbreden. Afgelopen april werd ook Kennemer Beton Bouw uit Beverwijk aan de Hemubo Groep toegevoegd. Hemubo borgt hiermee de kennis en capaciteit van tunnel- en gietbouw in haar productieketen. De overname van beide bedrijven is in lijn met de strategie van Hemubo om de volledige keten te professionaliseren en naar de hand te zetten.

Om deze strategie verder vorm te geven is de langetermijnsamenwerking met vijftig ketenpartners contractueel vastgelegd. Vaste onderaannemers en toeleveranciers tekenden op 12 juli een contract om de komende vijf jaar projectoverstijgend samen te werken met Hemubo. Hiermee borgt het bouwbedrijf capaciteit en kennis van haar bouwpartners en zijn de partners op hun beurt verzekerd van een vaste omzet bij Hemubo. Zo ontstaat ruimte voor innovatie op actuele onderwerpen zoals circulariteit, duurzaamheid en CO2-neutraliteit en kan Hemubo haar klanten optimaal bedienen.

close-up-cooperation-deal-943626
Meer nieuws

Geef een reactie