Elwin Hoffmeister 12,5 jaar in dienst

Twaalf en een half jaar geleden begint Elwin bij Hemubo als electromonteur, iets waar hij nog steeds met veel plezier op terugkijkt. De afgelopen 5 jaar is hij bij E-techniek werkzaam als projectleider. Elwin: “Ik heb de opleiding eerste monteur sterkstroom installatie gedaan en toen ik hier projectleider werd heb ik de opleiding technicus niveau 4 gevolgd. Er is de afgelopen 12,5 jaar veel veranderd. Zo zijn we met Hemubo, inmiddels al 5 jaar geleden, naar een nieuw kantoor gegaan, dat inmiddels een uitbouw heeft gekregen. We blijven groeien. Daarnaast bundelen E- techniek en W-techniek hun expertise steeds meer en krijgen wij steeds meer werk omdat we ook E-techniek doen voor alle projecten van Hillen & Roosen. Ik persoonlijk ben ook gegroeid in mijn werk. Ik ben van zelfstandig electromonteur, naar leidinggevend electromonteur, naar projectleider E-techniek gegroeid. Ik begon ooit op kleine projecten, nu doe ik kleine en grote projecten en begeleid ik meerdere projecten tegelijk. Ik vind mijn vak heel mooi. Als we groot onderhoud of een transformatie groots mogen aanpakken word ik ontzettend blij.

Ton de Boer, bedrijfsleider E-techniek: “Elwin en ik gaan al heel lang terug. Toen Elwin een jongetje was van 16 jaar kende ik ‘m al, vanuit een ander bedrijf. Toen was het ook al een leuk joch. Alleen speelde hij toen, zeer goed heb ik van horen zeggen, zaalvoetbal. En door de befaamde derde helft kon hij zich nog wel eens verslapen. Ik heb zeker 11 jaar met hem samen gewerkt voordat ik bij Hemubo begon. Ik kwam hem, nu dus 12,5 jaar geleden, weer tegen bij een bouwmarkt. Wij uiteraard een praatje maken en zo heb ik hem zelf binnengehaald bij ons. En dat naar ieders tevredenheid. Hij heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. En dat verbaasd me niet. Elwin is ontzettend leergierig. Hij wil overal bij betrokken zijn. Soms moet ik hem afremmen, maar over het algemeen is het een goede eigenschap. Elwin is niet iemand die graag stil staat, dus wie weet wat hij nog allemaal gaat doen voor ons. Hij verslaapt zich sowieso nooit meer.”

Geen dag hetzelfde!
Elwin: “Het werk van electromonteur is heel leuk. Lekker met drie man op een project, gezellig. Als je op de werkvloer bezig bent krijg je vaak complimenten, dat is fijn. Het was een mooie tijd. Nu begeleid ik tussen de 10 en de 20 projecten, daar komt meer bij kijken, wat het ook interessant maakt. Ik ben iets vaker op kantoor, omdat ik ook de administratieve werkzaamheden doe. Ik vind het bijsturen van de jongens, knopen doorhakken en bepalen welke kant we op gaan als er een probleem zich voordoet het mooiste in het werk. Dat ik samenwerk met de timmermannen, electromonteurs, uitvoerders en bedrijfsleiders. Uitdagingen aanpakken; wij lossen het op! De diversiteit in het werk en met collega’s is het leukste. Geen dag is hetzelfde. Het is typisch Hemubo om overal JA op te zeggen. Ja! We kunnen dit, we gaan het doen. Dan is het soms alle hands aan dek. Maar dat lukt dan ook.

Zowel als electromonteur als projectleider meegewerkt aan de kantoren van Hemubo en Hillen & Roosen
Toen Hemubo verhuisde van de Remmingweg naar de Damsluisweg heb ik als electromonteur samen met drie collega electromonteurs alle stopcontacten, data aansluitingen en brandinstallaties volledig vernieuwd. De uitbouw twee jaar geleden van Hemubo heb ik als projectleider gedaan. Dat is leuk. De uitbouw heeft ook een warmtepomp op het dak. Hillen & Roosen heeft sinds twee jaar ook een nieuwe lokatie, Benit 30. Daar heb ik ook de projectbegeleiding gedaan. Een fantastisch project. We hebben dat helemaal van niks moeten opbouwen. Super mooi geworden! Wooncorporaties staan voor een enorme uitdaging; de verduurzamingsslag. Daar hebben wij natuurlijk ook mee te maken. Zo hebben we in Papendrecht 8 zonnepanelen per woning gelegd. En op de ‘Planetenflat’ in Rijswijk hebben we warmtepompen aangelegd. Ik vind het interessant wat er allemaal gaat veranderen op het gebied van verduurzamen. Reken maar dat de wereld er straks heel anders uit ziet. Stilstaan is tenslotte achteruitgang. Ook Hemubo en Hillen & Roosen zullen samen met de corporaties nog veel stappen zetten op dit gebied.

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de toekomst!”

Elwin Hoffmeister_vierkant
Meer nieuws

Geef een reactie