Eigen Haard en Hemubo zetten handtekening onder circulaire renovatie Rivierenhuis

Op donderdagochtend 28 september hebben Eigen Haard en Hemubo de aanneemovereenkomst voor het Rivierenhuis ondertekend. Deze feestelijke gebeurtenis markeert een belangrijke mijlpaal voor de op handen zijnde renovatie, waarvan de start in april 2024 gepland staat.

Het Rivierenhuis is een markant gebouw uit 1964 aan de rand van Plan Zuid in Amsterdam. De renovatie wordt een grootse aangelegenheid. De bestaande appartementen in het complex worden vrijwel volledig nieuw gemaakt. Daarbij wordt onder meer vloer- en gevelisolatie aangebracht en wordt het glas vervangen door HR++-glas. Ook de gebouwinstallaties worden vernieuwd: het Rivierenhuis wordt all electric. Dit betekent dat het hele complex van het gas af gaat en alle bewoners straks elektrisch koken én verwarmen. Verder krijgt het hele gebouw een facelift. De garageboxen in de plint verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen hier onder meer een wijkkantoor voor Eigen Haard, ruimtes voor maatschappelijke organisaties, drie extra bedrijfsruimten en extra woningen, waardoor het totale aantal naar 318 woningen gaat. De centrale entree wordt vernieuwd en de bestaande secundaire entrees uitgebouwd tot volwaardige entrees, waarbij langs de President Kennedylaan een extra lift wordt toegevoegd.

Fred Springintveld, projectontwikkelaar Eigen Haard, is trots op dit project: “Renoveren, Transformeren, Ontwikkeling, Circulariteit, Energietransitie, Sociaal renoveren en Community building komt allemaal samen in het Rivierenhuis. Alles is mogelijk, als je maar durft en niet bang bent af en toe te struikelen.”

Circulair renoveren
Het doel van Eigen Haard en Hemubo is om de renovatie zo circulair mogelijk uit te voeren. Voor beide partijen is het Rivierenhuis een project waarin ruimte is voor onderzoek naar circulaire toepassingen en pilots met nieuwe, niet-traditionele oplossingen. In nauw overleg zijn ze tot een integraal plan gekomen waarin een belangrijke rol is weggelegd voor een aantal circulaire producten, zoals de nieuwe bio-based (woningscheidende) binnenwanden, de toepassing van circulair HR++-glas of het refurbishen van bestaande liften en sanitaire voorzieningen.

Davy Wagenmakers, directeur Hemubo: “Wij werken graag samen met partijen die net zo ambitieus zijn als wij als het om duurzaam en circulair bouwen gaat. In Eigen Haard hebben wij daarin een inspirerende en innoverende opdrachtgever gevonden. Wij kijken ernaar uit om in het Rivierenhuis onze gezamenlijke ambities waar te maken.”

De werkzaamheden duren ongeveer twee jaar. Het gerenoveerde Rivierenhuis wordt naar verwachting in najaar 2025 opgeleverd.

VisualProject_EigenHaard_Rivierenhuis_HR-69
Meer nieuws

Geef een reactie