Ekrem Nar: 40 jaar in dienst bij Hemubo Betontechniek

Een bijzondere ontmoeting
Onze verslaggever heeft vandaag een bijzondere ontmoeting met Ekrem Nar, al 40 jaar in dienst bij Hemubo. Hij jubileerde 1 juni 2019. Zelfs Hemubo, de naam van de achternamen van de drie eigenaren (van HEmert, MUlder en BOsch) was toen nog geen Hemubo maar Rofra. Drie maanden nadat Ekrem begon startte Rob van Hemert hier en hij is nog steeds de Algemeen Directeur. Ekrem kan goed met hem opschieten en eigenlijk met alle mensen waar hij mee werkt. “Het is net een familiebedrijf en voor mij voelt Hemubo ook echt als familie. Hemubo zat ook nog niet in Almere, maar in Weesp en we hadden heel weinig werknemers in dienst”, vertelt Ekrem. “Misschien dat we in totaal met 12 man waren. Mijn eerste functie was sloper en straler. Stralen was voor mij een heel mooie tijd, met een hoge luchtdrukspuit verf en coating schoonmaken of verwijderen. Prachtig. Inmiddels ben ik al heel lang betonreparateur en applicateur. Ook mooi werk. Everhard Koops, projectleider op verschillende projecten waar onder andere Ekrem “Hij kijkt naar meer dan alleen zijn werk. Hij is ontzettend betrokken bij het hele project. Op dit project in Purmerend wonen met name wat oudere mensen. Ekrem heeft daar oog voor. Je kan zien dat hij zin heeft in zijn werk, hij is altijd vrolijk, nooit ziek. Ook het onderlinge contact met alle mensen op bouw is uitstekend.”

“Ik kan me inderdaad niet herinneren dat ik ooit ziek ben geweest. Ik heb wel een keer een bedrijfsongeluk gehad, er kwam een steentje in mijn oog tijdens het werk, ondanks dat ik me aan alle voorschriften houd, altijd. Ik dacht even dat ik mijn oog kwijt zou zijn, maar ik heb geluk gehad en het is goed gekomen.”

Altijd een lach op zijn gezicht
Later krijg ik een rondleiding en laat Ekrem zien wat hij doet aan betonreparaties aan de consoles op de galerijen. Hij laat zien hoe hij coating aanbrengt op de vloeren van de galerijen en hoe alles weer netjes wordt gemaakt met mooie nieuwe lagen coating. We komen wat collega’s tegen en zij beginnen meteen te vertellen dat Ekrem altijd een lach op zijn gezicht heeft en vaak met een shaggie in zijn mond rondloopt. “Je kunt hem ’s nachts wakker maken voor een moorkop. Lekker Nederlands, terwijl hij toch echt uit Turkije komt”, zegt een van zijn collega’s. Ekrem: “Je mag niet roken op de werkplek, maar wel in de bouwkeet vind ik.” Everhard knikt nee, dat mag namelijk niet. Maar ja, soms moet je iemand dan ook maar wat gunnen. Ekrem draait hier alles zelfstandig en werkt hard. Ekrem: “Ik eet echt niet elke ochtend een moorkop hoor, maar dat is wel waar ze me mee kunnen verrassen als we wat te vieren hebben.”

Echt vakmanschap
Everhard vertelt dat Ekrem ook verschillende opleidingen heeft mogen doen en met goed gevolg heeft afgelegd. Ekrem: “Ik heb zoveel certificaten thuis, mijn muren hangen er mee vol!”  Everhard: “ Weet je dat ik kan zien wanneer juist Ekrem een vloer heeft afgeleverd. Zijn signatuur is zichtbaar, de handtekening van Ekrem. Serieus, ik kan dat zien. Ik geef er geen oordeel over of het beter is dan een andere vloer van een van zijn collega’s, maar ik zie het wel. Ook iets typisch voor Ekrem is dat hij een duidelijke mening heeft. Ik kan tegen hem zeggen, twee lagen is genoeg, kom ik kijken heeft hij toch drie lagen gedaan. Hij is eigenwijs en geloofd in zijn eigen vakmanschap. Hij staat zijn mannetje. Ik vind het ook een mooie instelling van hem: ‘hup, hup, hup knopen doorhakken en gaan’. Hij is niet van de ellenlange vergaderingen. Hij vind het ook gewoon lekker meters te maken.”

Lekker buiten zijn
Zoals gezegd komt Ekrem uit Turkije en hij vertelt dat hij er graag terugkeert na zijn pensioen, over een jaar of twee, drie. Niet omdat hij het hier niet meer naar zijn zin heeft, maar gewoon omdat het tijd is om dadelijk na bijna 50 jaar terug te keren. Ekrem vertelt dat hij voordat hij hier begon in de bosbouw werkte, lekker buiten. Ook nu is hij nog steeds het liefste buiten. “Ik begin vroeg om 6.30 uur. Als ik er later ben is mijn dag niet goed. Ik vind het fijn hier als eerste te zijn, bakje koffie zetten voor de mannen die zo komen. Alles voorbereiden. Dan kan iedereen op tijd om 7.30 starten. Ik vind het heerlijk hoor, vroeg beginnen. Ten opzichte van vroeger moet er ook steeds meer geregistreerd worden. Elke dag starten we met de daily stand, de dagstart. Elke dag van de week zijn er de registraties. Ik houd de temperatuur bij en de luchtvochtigheid. Dat is bij betonreparatie en vloercoating heel belangrijk. Is de temperatuur te hoog of te laag, dan heeft dat invloed op de uitharding van de coating. Nou ja, er moet met van alles rekening worden gehouden en dat registreren we allemaal. Voor mij en mijn club geldt dat ik wil dat iedereen met respect met elkaar omgaat en dat er ruimte is voor grapjes.”

 

Ekrem Nar 2
Meer nieuws

Geef een reactie