De tijd vliegt voorbij

Robert Bosch is 25 jaar in dienst bij Mulder. Ooit begonnen als leerling-schilder. Robert: “Mulder bestond toen nog niet, ik werkte in die tijd nog voor De Smale. Dat werd onderdeel van Hemubo en in 2008 is de naam in Mulder Schilders veranderd. Als je toen had gezegd dat ik nu nog schilder zou zijn, voor hetzelfde bedrijf, had ik het niet geloofd, maar de tijd vliegt voor bij.”

Robert wil in navolging van zijn vader en broers ook de bouw in. Hij begint op de LTS om het vak van timmerman te leren en als hij zijn diploma behaalt, op zestienjarige leeftijd, stelt zijn moeder voor om nog even door te gaan met de opleiding in plaats van meteen te gaan werken. Hij kiest dan voor de richting schilderen. Robert: “Mijn vader was timmerman en later werden mijn broers en neefjes ook allemaal timmerman. Ik vond het wel leuk wat anders te gaan doen. Ik begon als leerling bij verschillende bedrijven, maar daar zat ik steeds in de winter thuis. Toen ik bij Mulder kwam werd dat anders. Hemubo en Mulder zijn enorm gegroeid en ze groeien nog steeds door. Alles is hier goed geregeld. De kleding is verzorgd, er is een keet waar we lunchen en koffie drinken. Er is een wc. Ik weet nog dat ik vroeger aan bewoners moest vragen of ik bij hen naar het toilet mocht, dat kan je je niet voorstellen. En bij Hemubo gebeurt dat dus nooit. Het is een gezond bedrijf, dat vind ik heel knap hoe ze dat doen.”

Robert heeft het naar zijn zin bij Mulder. Hij werkt al een jaar of acht samen met uitvoerder Dennis van Zanten, al kennen ze elkaar misschien al 24 jaar. Dennis: “Hij zit nu al weer een tijd bij mij in de ploeg. We noemen hem allemaal Robbie. Een loyale werknemer. Nooit ziek, altijd op tijd. Hij werkt secuur. Hij is ook wel koppig hoor en soms verlegen. Maar Robbie is vooral een vrolijke vent. Onlangs is hij gepromoveerd van schilder naar allround schilder.”

Robert : “Dat zie ik als waardering voor mijn werk. Ik zou nog verder willen doorgroeien, maar ik weet niet of ik daar de mogelijkheid voor krijg. Maar op dit moment ben ik nog maar drie maanden als allround schilder aan het werk. Ik ben heel blij op mijn werk. Als ik een project zie opknappen voelt het goed en zeker als ik er dan ook de waardering voor krijg. Het project op de Nocturnestraat is een werk waar het ontzettend mooi is opgeknapt. De omwonenden waren heel blij. Dat doet mij goed. Monumentale panden opschilderen vind ik het mooiste om te doen. Dat vergt ook meer techniek van de schilder. De specialiteit van de schilder komt naar boven bij renovaties. Al moet je er dan wel de tijd voor krijgen. Dat is een voorwaarde. Vroeger had je veel grenenhout, mooier dan vurenhout, dat je nu veel meer ziet. Weet je wat ook veranderd is, het weer. Het was vroeger veel kouder. Echt waar, dat merk je echt. Dat zeggen mijn collega’s ook. Gelukkig sta ik nu lekker binnen te schilderen. Ik denk dat ik het nog wel een tijd volhoud. De eerste 25 jaar gingen ook zo voor bij.”

 

KLEIN Hemubo_2020_HR_3581
Meer nieuws

Geef een reactie