CO2 neutrale energie van Almeerse Wind is een logische stap

Na een energiescan in juni 2017 uitgevoerd bij Hemubo en later bij Hillen & Roosen was duidelijk dat we meer konden doen om een volledig CO2 neutrale footprint voor het elektraverbruik van al onze bedrijfsonderdelen te realiseren, vertelt Willem van Tongeren. Meteen wordt aan zonnepanelen gedacht, maar het kantoor van Hemubo is gehuurd en daarmee is het dak niet in eigen bezit. Het dak van Hillen & Roosen is te klein om voldoende zonnepanelen te plaatsen. Een andere optie is een warmtepomp maar die verbruikt eigenlijk te veel energie. Het was puur toeval dat ik eerder al een reclame uiting zag van Almeerse Wind om te participeren in een windmolen. Dat leek me geschikt en het liefst had ik de windmolen hier op het terrein gezet, maar dat mocht niet van de gemeente Almere. Een windmolen moet 15 keer zijn schaduwlengte hebben aan ruimte en dat hebben we natuurlijk niet. De windmolen staat aan het einde van de dijk, in de bocht. Er staan er meerdere, een stuk of 15, maar die met een vliegtuigje erop is die van ons.

Duurzaam zijn gaat verder dan duurzame oplossingen in de bouw bedenken

Hemubo heeft in maart 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend met Almeerse Wind voor de afname van duurzame, lokaal opgewekte energie. Zowel het hoofdkantoor in Almere, als het kantoor van Hillen & Roosen in Amsterdam als Kennemer Betonbouw in Beverwijk stappen hiermee over op groene energie. Almeerse Wind levert ook groene stroom aan alle circa 150 bouwplaatsen en -projecten door heel Nederland waar we actief zijn.

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Hemubo, Hillen & Roosen en Kennemer Betonbouw

Willem: “Wij kijken niet alleen naar het energetisch verduurzamen van bestaand woningbezit en naar energetisch hoogwaardig bouwen van nieuwe projecten. We zijn ook bezig met circulair ontwerpen en bouwen. Het zou raar zijn wel te verduurzamen op onze projecten maar niet voor onszelf. Door de windmolen zijn we nu overal CO2 neutraal. En we willen nog een stap maken. Daarom faciliteren we duurzame energie van Almeerse Wind ook voor medewerkers thuis. Samen met de energiecoöperatie komen we met een speciaal aanbod zodat alle medewerkers met voordeel hun eigen huishouden kunnen vergroenen.”

IMG_3052
Windmolen

Meer nieuws


Geef een reactie