Ben werkt op een eiland

Ben van Gelder (48) is al 25 jaar in dienst bij Hemubo Betontechniek. Hij kwam van een schildersbedrijf, maar schilderen bleek toch niet zo leuk. Twee vrienden van Ben werkten al bij Hemubo en zo was de stap snel gemaakt.

Hij kwam binnen als ‘betonwerker 2’. Na ‘betonwerker 2’ kwam ‘betonwerker 1’, en daarna werd je algemeen betonwerker. Dan deed je al het werk dat komt kijken bij betontechniek. Deze benamingen bestaan al lang niet meer, maar Ben is er nog steeds.

Jaap van der Torre, die we al eerder spraken over zijn zoon Jeffrey Stuiver die inmiddels 12,5 jaar in dienst is, heeft Ben opgeleid. Jaap: “Hij kwam binnen als een verlegen, gesloten jongen. Dat is nu wel anders. We draaiden een mooi project op het voormalige Heliportterrein in Rotterdam. Daar pakte hij alles aan en dat ging heel goed. Toch is het geen man voor grote projecten. Daar komt een bepaalde druk bij kijken die hij niet prettig vindt. Niet dat hij het niet kan! Hij heeft een groot project in Berkel en Rodenrijs gedraaid en dat ging hem prima af, maar hij vindt het niet leuk genoeg. Hij doet nu samen met zijn zoon de servicedienst, daar zit hij helemaal op zijn plek.”

Ben: “Ik zit nu denk ik een jaar of negen op de servicedienst, waar ik allerhande kleine klusjes doe door heel het land. Iets coaten, kitten of herstelwerkzaamheden. Alles doe ik helemaal zelfstandig. Het is ontzettend afwisselend, dat vind ik er leuk aan. Als ik op een grote galerijflat stond te coaten – nou, op de knietjes dus – dan heb ik het na vier galerijen wel gehad. Ik heb nu ook heel veel contact met de bewoners. Ik kom iets voor ze herstellen of verbeteren. Dat contact vind ik heel leuk. Ik werk sinds twee jaar samen met mijn zoon. Dat is natuurlijk gezellig. We gaan naar Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, we komen overal. Ik heb een schildersopleiding afgerond, dus alles wat ik weet qua betonwerkzaamheden heb ik bij Hemubo geleerd. Ik ben onderaan de ladder begonnen en zo omhoog geklommen. Een jaar of tien geleden hebben we allemaal alsnog certificeringen gehaald. Ik leid nu mijn zoon weer op.”

Donny Jay (22) zit nu twee jaar bij Hemubo en werkt bij zijn vader, die officieel zijn leidinggevende is. Donny Jay: “Ik heb alles van mijn pa geleerd. Het is gezellig hoor, niet altijd, maar over het algemeen wel. Ik woon nog thuis, dus eigenlijk zijn we 24/7 bij elkaar. Het gaat gelukkig goed.”

Ben: “Mijn eerste project met Jaap was Puntjesdorp in Rotterdam. Dat was voorheen het Heliportterrein. Dat noemden ze in de volksmond Puntjesdorp, omdat alle daken in een punt stonden. Dat was misschien wel mijn leukste project, omdat alles erin zat, veel verschillende klussen. Elke dag weer nieuwe uitdagingen, ik heb daar heel veel van geleerd.”

Nu is Nico Wahlbrinck, projectleider Hemubo Betontechniek, de leidinggevende van Ben. Nico: “Ben werkt bijna volledig zelfstandig. Ik stuur een onderhoudsbon naar Ben en Ben regelt verder alles zelf. Ik heb er geen omkijken naar, behalve dan dat ik facturen op tijd binnen moet hebben, anders kan ik ze niet afboeken. De servicedienst Betontechniek kun je zien als een eiland, waar alleen Ben en zijn zoon komen. We hebben een keer per week een gesprekje over hoe alles gaat, meestal goed. Ben is oplossingsgericht, hij komt er eigenlijk altijd zelf uit. Inplannen, afspraken maken met bewoners en natuurlijk het werk zelf, het loopt gewoon.”

Foto nieuw bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie