Alles is nieuw – en dat vind ik leuk

Kevin Koersen (19) was al op zijn zeventiende klaar met de MBO-opleiding ‘financieel medewerker’. Hij wilde doorstuderen aan het HBO, een speciale verkorte opleiding voor verdieping in zijn vakgebied, twee jaar – maar u raadt het al: corona. Kevin geeft het weliswaar een kans, maar zonder colleges te kunnen volgen is de motivatie er ook niet. Bij een uitzendbureau krijgt hij de vacature voor junior medewerker financiën bij Hemubo te zien en hij is meteen geïnteresseerd.

Kevin: “Ik wilde graag meer weten over de bouw, want dat leer je niet op de opleiding. Dan leer je wel alles over boekhouden, facturering en dergelijke, maar de bouw kent andere regels en wetten en ik vind dat dan leuk om te leren. Daarnaast hoorde ik goede verhalen over Hemubo én het zit in Almere, waar ik woon.”

Kevin start in juni 2021 bij Hemubo en krijgt op 1 maart 2022 een vast contract.

Kevin: “Ik dacht nog dat ik mijn HBO-opleiding zou afmaken na corona, maar nu ik hier een vast contract heb gekregen – waar ik heel blij mee ben – blijf ik natuurlijk. Als je weinig werkervaring hebt, is er veel te leren. Ik krijg daar alle kans toe hier en aangezien ik nogal leergierig en nieuwsgierig ben, pak ik dat met beide handen aan. Ik verwerk inkoopfacturen van Hemubo Almere, Hemubo Milieutechniek en Hemubo Betontechniek. Alle facturen komen in de mail binnen. Die verwerk ik en stuur ik naar de betreffende persoon die moet goedkeuren. Als de factuur is goedgekeurd, wordt er op donderdag uitbetaald. Is de factuur niet goedgekeurd, dan vind ik het fijn om te weten waarom niet. Bovendien weet ik dat er een mogelijk is dat de leverancier wiens factuur niet is goedgekeurd mij gaat bellen. Dan wil ik kunnen zeggen wat de reden is. Meestal dat het niet volledig goed is ingediend, maar het kan ook wel eens te maken hebben met dat het niet volgens het contract is gegaan.

Ik doe mijn werk graag, de afdeling is heel gezellig. Omdat Hemubo zo hard groeit, ben ik ook al niet meer de laatst bijgekomen nieuwe collega. Voor mij is sfeer erg van belang en die is goed. Zo kom je fijn op het werk.”

IMG_6625 bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie