Alles gezien en alles gedaan

De officiële functie weet Jaap niet eens: “Ik heb een kaartje met uitvoerder, een kaartje met voorman, een kaartje met medewerker betontechniek. Wat maakt het uit. Ik heb alles gezien en alles gedaan. Beton is beton. Al werken we helemaal niet alleen met beton. In de loop van de tijd zijn er vele facetten bijgekomen.”

Eerder hebben wij al aandacht besteed aan het 12,5 jarig jubileum van Jaaps zoon Jeffrey Stuiver. Jaap vertelde toen al erg trots op zijn zoon te zijn. Jeff kan niet goed leren, maar kreeg bij Hemubo de kans zichzelf te ontwikkelen als medewerker betontechniek. Onder de vleugels van zijn vader heeft hij veel geleerd. En als Jaap dadelijk met pensioen gaat, zal iemand anders hem onder zijn hoede nemen. Jaap: “Ik heb daar het volste vertrouwen in.”

Jaap begon zelf ooit als leerling, alweer ruim 40 jaar geleden. Zijn eerste project weet hij nog goed: “Dat was het project Isabellaland in Den Haag. Toen begon ik met het inpakken van de galerijvloeren met rubberfolie. Ik vond het een leuk project, ik was nog een beginneling en leerde meteen heel veel. Ik ben opgeleid als schilder, ik heb al mijn schilderdiploma’s. Na mijn opleiding ben ik bij een schildersbedrijf begonnen, maar na een half jaar kon ik via een vriend bij Hemubo gaan werken. Ik kwam op die manier terecht bij betontechniek. Het mooie aan betontechniek is de afwisseling. Het is een veelzijdig beroep. Van het beplakken van vloeren met EPDM (rubberfolie) tot hwa-putten en -buizen vervangen en van betonreparatie tot het coaten van vloeren en kitwerk. Alles zit erin. Op dit moment zitten we op een combinatiewerk met Mulder Schilders in Den Haag aan de Hector Berliozstraat. Dat loopt erg goed. Het is altijd wel gezellig als we op een combinatiewerk zitten, dan komen we ook de jongens van Mulder tegen of van de Bouwgroep. Maar over het algemeen komen wij van beton als laatste in of bij de woning.

Het mooie aan Hemubo is natuurlijk dat het een gezond bedrijf is. Dat houdt voor ons in dat er altijd werk is. Toen corona uitbrak, kwam Van Hemert (algemeen directeur Hemubo) zelf bij ons op het werk om te vertellen dat we ons geen enkele zorg hoefden te maken, dat we financieel gezond zijn. En dat is dus gebleken; ik heb geen dag zonder werk gezeten, de salarissen worden altijd stipt op tijd betaald. Dat zeggen ze ook, hè, bij Hemubo: de werknemers gaan voor de leveranciers. Zo hoort het.”

“Ik mag over 4 jaar met welverdiend pensioen en ik kijk daar ook naar uit. Het is gewoon zwaar werk en dat begin je op een bepaalde leeftijd te voelen. Ik heb als hobby de hengelsport en ik doe mee aan wedstrijden, ook in het buitenland. Ik vis op brasem en voorn. Ik ben al in Frankrijk, Denemarken en Ierland geweest en elke zondag ga ik met een maat vissen, vaak ook wedstrijden. Ik houd van de rust. Eigenlijk is vissen het tegenovergestelde van werken op de bouwplaats, de overeenkomst is dat je ongeveer even vroeg je bed uit moet.”

Jaap van der Torre bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie