STANLEYLAAN

Bo-Ex renoveert over de periode van zeven jaar tien bouwblokken met in totaal 480 woningen. Fase 1 is in 2014 uitgevoerd, fase 2 is in uitvoering in 2017. De overige acht bouwblokken volgen achter elkaar aan, met een verwachte opleverdatum in 2021.

Bij de renovatie worden de verdiepingshoge kozijnen aan de voor- en achterzijde van de woningen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Bij vervangen daarnaast de balkonhekken en maken een kleine uitbouw bij de entree, inclusief kenmerkende betonnen luifel. De algemene ruimtes worden geschilderd en gecoat. De uitstraling van de bouwblokken wordt hierdoor totaal verbeterd. Het ontwerp komt van Biq architecten.

In de woningen wordt de gehele natte cel vervangen: badkamer, keuken en toilet. De badkamer krijgt een nieuwe indeling, waarbij één van de twee toegangsdeuren wordt dichtgezet. Wij plaatsen een nieuwe groepenkast en brengen nieuwe mechanische ventilatie aan met CO2 sturing. Ook worden alle radiatoren vervangen. Door de tijdelijke uithuizing van de bewoners is een intensieve bewonersbegeleiding noodzakelijk. Dit wordt door onze eigen bewonerscoördinator uitgevoerd.

In 2015 heeft Stanleylaan fase 1 de VKG architectuurprijs voor renovatie gewonnen.

Specificaties

Projectnaam:
Stanleylaan

Locatie:
Utrecht

Opdrachtgever:
Bo-Ex

Omvang:
480 (10 x 48) woningen

Start / oplevering:
2014, 2017 – 2021


Geef een reactie