KORTLAND

Een jury met vertegenwoordigers van corporatie Qua Wonen, gemeente Krimpen aan den IJssel en bewoners kozen in november 2012 in een openbaar debat consortium SCoop voor de renovatie van 240 woningen. Het concept van het consortium is volgens de beoordelaars het meest energiezuinig (besparing van meer dan 60%). Daarnaast zou het concept het “meest duurzame wooncomfort tot gevolg” hebben. SCoop – Simpel Coöperatief – is een consortium van Hemubo, Rudy Uytenhaak Architectenbureau, Cauberg Huygen en KCP.

De woningen zijn op hoog niveau gerenoveerd waarbij onder andere de vloerbalken vervangen zijn, de woningen volledig geïsoleerd zijn en badkamers, keukens en toiletten vernieuwd zijn. De woningen hebben ook een hele nieuwe uitstraling en zijn bekleed met ‘Wester Red Cedar’ wat een zeer onderhoudsarm materiaal is.

Bijzonder aan dit project is dat er 100% bewonersparticipatie geëist werd en gerealiseerd is. Door intensieve bewonersbegeleiding, verschillende keuze opties (zoals een uitbouw, tuindeuren en een (extra brede) dakkapel) maar ook door initiatieven van KCP waarbij gezamenlijk meubels worden gemaakt van sloophout voor in de tuinen en de wijk.

Specificaties

Projectnaam:
Kortland

Locatie:
Krimpen aan de IJssel

Opdrachtgever:
Qua Wonen

Omvang:
240 woningen

Start / oplevering:
Sept. 2013 – Okt. 2014