JAN LUYKENLAAN

Woningcorporatie Haag Wonen besluit in 2015 een van haar wooncomplexen in de wijk Moerwijk in Den Haag grondig te verbeteren. De 145 woningen staan aan de Jan Luykenlaan, Moerweg, Pieter Langendijkstraat en de Joan Blasiusstraat. In november 2016 startte het groot onderhoud.

De werkzaamheden betroffen aan de buitenzijde onder andere het vervangen van de hekwerken, het aanbrengen van een buitengevelisolatiesysteem met afwisselend steenstrip- en stucafwerking, kozijnen vervangen, het dak isoleren, kunststof dakkappen aanbrengen en betonherstel en -schilderwerk. Daarnaast zijn de entrees opgeknapt met nieuwe postvakken en voordeuren, en schilderwerk van de puien.

In de woningen is asbest gesaneerd en een nieuwe CV- en MV-installatie aangelegd. Ook zijn de badkamer, keuken en toilet vervangen.

De woningen zijn door de ingrepen naar een A label gegaan. Tevens is de uitstraling van het complex verbeterd waarbij Hemubo verantwoordelijk was voor het ontwerp.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in bewoonde staat. Hemubo was actief betrokken bij de bewonerscommunicatie. Zij hebben voldoende maatregelen getroffen om overlast voor bewoners te verminderen. Er werden rustwoningen aangeboden waar bewoners tijdelijk konden verblijven.

Specificaties

Projectnaam:
Jan Luykenlaan

Locatie:
Den Haag

Opdrachtgever:
Haag Wonen

Omvang:
145 woningen

Start / oplevering:
Nov. 2016 – Okt. 2017