BLOOM

Het bouwblok ‘Bloom’ in de Amsterdamse wijk ‘Landlust’ (Amsterdam West) is in de jaren ‘30 gebouwd. Bij deze grootschalige renovatie wordt het gehele pand aangepakt, gemoderniseerd en energetisch verbeterd. De woningen worden van binnen geheel kaal gesloopt.

Enkele woningen worden samengevoegd, de plattegronden worden verbeterd en wij voegen extra woningen toe. De vernieuwde woningen krijgen een volledig nieuw binnenpakket: wanden, plafonds, estrich vloeren, badkamer, keuken en toilet. Bij de transformatie wordt veel aandacht besteed aan het de brandveiligheid en de geluidsoverlast in en tussen de woningen.

De gehele achtergevel vervangen wij door HSB elementen met metselwerk. Hierdoor wordt een hoge energetische verbetering gehaald. Het inpandige balkon wordt tot uitpandig balkon getransformeerd. Als laatste wordt de binnentuin aangepakt.

De binnentuin doet tijdens de werkzaamheden dienst als bouwplaats en opslagterrein. Om de binnentuin bereikbaar te maken is een doorgang van twee verdiepingen door de gevel gemaakt. Hier passen zelfs onze grootste vrachtwagens met gemak door heen!

Specificaties

Projectnaam:
Bloom

Locatie:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Ymere

Omvang:
283 woningen

Start / oplevering:
Feb. 2017 – Dec. 2018


Geef een reactie