Co-making
“Als je een beetje beter wilt zijn, wees dan competitief. Als je exponentieel beter wilt zijn, wees dan coöperatief.”

William Shakespeare verwoordde meer dan 400 jaar geleden al een van Hemubo’s belangrijkste motto’s. Samenwerking vindt bij Hemubo op allerlei gebieden plaats, met haar opdrachtgevers en haar partners.

Co-making, of ketensamenwerking, staat voor een samenwerking met betrokken partners waarbij het project zelf centraal staat, in tegenstelling tot persoonlijk winstbejag. Om dit te bereiken wordt  van te voren een plan samengesteld waarin de te behalen KPI’s op het gebied van service en kwaliteit in zijn benoemd en waarin het verdienmodel voor alle betrokken partners is bepaald. Dit plan in combinatie met open en heldere communicatie zorgt ervoor dat er samen gewerkt wordt kan worden op het belangrijkste: het leveren van kwaliteit.

RGS
In plaats van een contract voor te leveren inspanning, wordt Hemubo met ‘Resultaat Gericht Samenwerken’ (RGS) beoordeeld op de geleverde technische kwaliteit van het onderhoud. Dit is kostenbesparend om twee redenen: Hemubo wordt risicohouder en zal meer ‘voorkomend’ dan ‘herstellend’ onderhoud plegen. Daarnaast zorgt de lange termijn samenwerking voor een lagere winst-, en risicomarge en kan er op de onderlinge proceskosten bespaard worden door het uitbannen van verspillingen, zoals dubbele opnames en het schrijven van bestekken.

Design & Build
Met ‘design & build’ wordt Ontwerp en uitvoer in één contract uitbesteed aan Hemubo. Hiermee wordt de expertise van Hemubo uit de praktijk al in het ontwerpstadium gebruikt. Dit geeft ruimte voor innovatieve oplossingen en kan een eindresultaat makkelijker binnen het gestelde budget blijven. Omdat ontwerp en uitvoering zeer goed op elkaar zijn afgestemd, verkort dit de doorlooptijd een levert dit een kostenbesparing op.