Vernieuwer
Hemubo is niet alleen een specialist in renovatie en onderhoud maar ook innovator in de sector, hierin legt zij de lat steeds hoger. Meedenken met de opdrachtgever is een vereiste om te werken aan een juiste oplossing, maar het betrekken van de industrie in de ontwikkeling van bouwproducten is net zo hard nodig om vooruitstrevende oplossingen te blijven bieden. Als co-maker is Hemubo voortdurend bezig oplossingen te verzinnen waar de situatie om vraagt, werken in bestaande bouw vergt namelijk altijd improvisatie. Hierin kijkt Hemubo verder dan gangbare oplossingen. Implementatie van nieuwe bouwconcepten bieden veel voordelen en worden per project verder ge-engineerd voor een optimale toepassing.

“Hemubo is voortdurend bezig oplossingen te verzinnen waar de situatie om vraagt, hierin kijkt zij verder dan gangbare oplossingen.”

Productontwikkeling
Binnen de afdeling conceptontwikkeling wordt vanuit verschillende disciplines gewerkt aan eigen producten, binnen een jong team van architecten, een industrieel ontwerper en adviseurs. Een eigen 3D-printer en een grote werkplaats zijn hierbij onmisbare aspecten voor het produceren van prototypes. FiberCover® is hier het meest recente voorbeeld van, een product binnen de asbestsanering waar grote tijd- en kostenbesparingen mee worden gerealiseerd. Het geoctrooieerde product is vanuit de praktijk door Hemubo ontwikkeld. Ook het Renovatie kompas, een online renovatie tool, is een mooi voorbeeld van productontwikkeling bij Hemubo welke is ontwikkeld in samenwerking met collaga co-makers. Met deze gratis tool kunnen opdrachtgevers op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de kosten en baten van hun eigen renovatieproject.

Eigen ontwerp
Naast het ontwikkelen van technische oplossingen en producten werken de architecten van Hemubo aan plannen voor het in- en exterieur van renovaties en transformaties, waarbij Hemubo veel verder gaat dan alleen herstelwerk. Afgestemd op bewoners, wijk en de opdrachtgever worden verassende ontwerpen afgeleverd. Veel technische oplossingen worden gedreven door de vraag zo snel mogelijk te renoveren met minimale overlast: dit is voor de bewoner, en dus Hemubo,  uiteindelijk het belangrijkst. Het ‘badkamer in een dag’ concept is hier een tekenend voorbeeld van: op onconventionele wijze wordt een badkamer binnen één dag volledig vernieuwd. Met minimale dikte wordt de oude tegelmuur bedekt met platen die niet te onderscheiden zijn van tegelwerk, maar de verscheidenheid aan materialen geeft ook de mogelijkheid om een zeer modern uiterlijk te realiseren.

“Veel technische oplossingen worden gedreven door de vraag zo snel mogelijk te renoveren met minimale overlast”