Ontzettend betrokken bij de organisatie en haar medewerkers

Er gaat een half leven aan vooraf voordat Kishore bij Hemubo terechtkomt. Omdat dat toch best bijzonder is, gaan we terug in de tijd, naar eind jaren ‘80.

Kishore heeft dan al een avontuur achter de rug in The Bronx, New York, en heeft terug in Nederland zijn vrouw leren kennen. Hij gaat als magazijnmedewerker aan de slag bij Montapack (wat nu Pantar is, red.) en werkt zich op tot hoofd bedrijfsbureau. Daarna krijgt hij de kans manager te worden bij Telemedia/KPN, waar hij het naar zijn zin heeft én een goed salaris verdient. In ’88 en ’90 krijgen hij en zijn vrouw twee dochters. Een gelukkig gezin woonachtig in Almere. Totdat de vrouw van Kishore ziek wordt, zelfs volledig wordt afgekeurd en de artsen hen eigenlijk zeggen dat voor dit type ziekte een beter klimaat dan het Nederlandse het verschil zou kunnen maken. En dus kiest Kishore ervoor zijn baan op te zeggen en vrouw en kinderen mee te nemen naar het pittoreske stadje Torrevieja in Alicante, Spanje. Ze gaan daar wonen en het klimaat doet de vrouw van Kishore zichtbaar goed. Een avontuur begint en Kishore gaat werken bij een makelaarskantoor. Hij leert daar alles over het aanvragen van woonvergunningen, nutsvoorzieningen, aanleggen van rioleringen en zwembaden, inschrijvingen bij de gemeenten, aanvragen omtrent ‘ingezetene van Spanje’ enzovoorts. Als de woningmarkt instort, moet Kishore opnieuw op zoek naar een baan die hem en zijn gezin in Spanje kunnen houden. Hij start een eigen Indiaas restaurant: zijn ‘roots’ liggen daar – althans, zijn grootouders zijn van Indiase afkomst, hijzelf is in Suriname geboren. Het gaat geweldig, tot in 2007 de recessie toeslaat en blijkt dat het restaurant niet meer open te houden is. Het is financieel niet meer houdbaar en er is nog maar één uitweg: Kishore, vrouw en kinderen keren eind 2008 terug naar Nederland.

Ervaring met Spaanse vergunningen: ontzettend handig!

Via het CWI, het voormalige UWV, gaat Kishore een reïntegratietraject in en begint op detacheringsbasis bij Hemubo als medewerker vergunningen. En u raadt het al: we zijn nu ruim 12,5 jaar verder. Kishore heeft het naar zijn zin en besluit ook voor de organisatie in zijn geheel zijn steentje bij te dragen. Na een jaar vast dienstverband gaat hij bij de OR en in 2013 wordt hij daar voorzitter. Kishore: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat de belangen van personeel worden behartigd, maar niet zonder het grotere bedrijfsmatige doel uit het oog te verliezen. Het is eigenlijk heel simpel, gaat het goed met het bedrijf, dan gaat het goed met de medewerkers. En ik vind het leuk om te sparren met de directie.”

Kishore heeft een functie die in de loop van de jaren ontzettend is veranderd. Toen hij net begon bij Hemubo ging de term ‘vergunningen’ alleen over bouwplaatsvergunningen en precariobelasting, die aangevraagd werden bij de gemeente zelf. Letterlijk dus aan de balie van de betreffende gemeenten. Kishore: “De aanvragen bij de gemeente Rotterdam waren het meest complex, door de zogenaamde ‘loopbrieven’. Ik moest letterlijk van de ene instantie naar de andere instantie lopen om een stempel van goedkeuring te halen. Zo liep ik van de politie naar de brandweer en vanuit daar naar de afdeling ‘kabels en leidingen’, dan weer terug naar de gemeentewerf om alle opgehaalde stempels te laten zien, zodat zij de vergunning konden verlenen. Het had natuurlijk ook wel wat, een hele dag onderweg voor de nodige stempels. Ik vond het contact met al die afdelingen en de mensen die er werkten ook wel erg leuk.”

In de loop van de tijd zijn er veel meer taken bijgekomen. Kishore: “ Al snel werden mijn taken met betrekking tot de bouwplaatsinrichting, zoals aanleg bouwstroom, water, internet, parkeervergunningen, sloopvergunningen, wegafzettingen etc. uitgebreid. Ik ging me ook bezig houden met de inkoop ter ondersteuning van personeel, zoals navigatiesystemen, fotocamera’s en andere benodigde zaken, en dat registreer ik ook allemaal. Ook het aanmaken en beheren van parkeerfaciliteiten (Parkline en specifieke parkeervergunningen en ontheffingen) voor het hele wagenpark behoort tot mijn takenpakket. Ik bestel allerlei reclamemateriaal, zowel voor de voorraad alsmede de projectgerelateerde reclame-uitingen. Ik doe webshopinkopen en iDeal-betalingen voor alle BV’s en doe de aanvragen nutsvoorzieningen en tv/internet voor de bouwplaatsen, uitvoerderswoningen en rustwoningen. En dan zal ik nog wel wat over het hoofd hebben gezien. Mijn takenpakket is dus enorm uitgebreid, maar ik kan nu bijna alles vanuit mijn kantoor doen. Toch blijft het allerbelangrijkste het kweken van goodwill bij de verschillende gemeenten, daar bouw ik echt een band mee op. En dat vind ik ook een mooi onderdeel van mijn job. Ik heb al met al een hele dynamische functie die ik met veel plezier dag in dag uit uitvoer. Al is mijn droom om uiteindelijk met mijn vrouw terug te keren naar het warme Spanje en wellicht op freelance basis een aantal zaken te blijven behartigen voor Hemubo.”

KLEIN Kishore bewerkt
Meer nieuws

Geef een reactie